Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Χλιδάνεργοί

Με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής αλλά και ένα σχετικό e-mail που κυκλοφορεί, θα ήθελα και 'γω να εκφράσω τους προβληματισμούς μου, αναφορικά για τους χλιδάνεργους.

Η καινοφανής αυτή κατηγορία αποτελείται από νεαρά άτομα (25-30 ετών) που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, είναι άνεργα μεν αλλά με αρκετά πολυέξοδο τρόπο ζωής. Επιθυμούν μια εργασία καλοπληρωμένη και με αντικείμενο το οποίο να καλύπτει τα ενδιαφέροντά τους και για αυτό δεν βρίσκουν εύκολα δουλειά. Τόσο το e-mail όσο και το άρθρο, αναφέρονται σε χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα οποία περιγράφουν άτομα που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, των οποίων η στάση ζωής αποτελεί πρόκληση στη πλειονότητα των συνομιλήκων τους.

Δεν αμφιβάλλω ότι η συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει, όμως είναι αριθμητικά ασήμαντη, σε σχέση με αυτή των νέων ανθρώπων πως περιγράφονται ως η «γενιά των 700€». Οι νέοι άνθρωποι, που ενώ έχουν τις σπουδές και τα τυπικά προσόντα, εργάζονται με μισθό που δεν υπερβαίνει τα 700€, γράφουν εκατοντάδες ώρες απληρωτής υπερωριακής εργασίας και έχουν το μόνιμο άγχος της απόλυσης.

Από την ανάγνωση των παραπάνω έχω τα εξής ερωτήματα:Αποτελούν οι χλιδάνεργοι, η αιτία της ανεργίας; Υπάρχει υπεπροσφορά νέων με πολλά τυπικά προσόντα, που τους καθιστούν ακριβούς στου εργοδότες αρά πρέπει οι επίδοξοι εργαζόμενοι να αρχίσουν τις εκπτώσεις; Μήπως η προβολή τους, είναι μια προσπάθεια ενθάρυνσης των νέων εργαζομένων να συνεχίσουν να εργάζονται με τις ίδιες συνθήκες;

Οι καιροί είναι περίεργοι και ίσως πρέπει να είμαστα κάπως πιο υποψιασμένοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: