Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Ian Lemmy Kilmister

Μια από τις εμβληματικές μορφές του Heavy Metal, o θρυλικός ηγέτης των Motorhead, Ian "Lemmy" Kilmister δεν είναι πλέον μαζί μας. Καθώς ασχολούμαι με τον συγκεκριμένο χρόνο περισσότερα από 30 χρόνια, ένοιωσα την ανάγκη να γράψω και εγώ κάτι για αυτόν.

O Lemmy δεν ήταν ο τυπικός μοντέρνος rock star. Δεν παρίστανε ότι προσπαθούσε να αλλάξει τον κόσμο με χίππικους ακτιβισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Δεν ήταν πολιτικά ορθός, έλεγε πάντα τις απόψεις του, και δεν ήταν μαϊντανός σαν κάποιους γελοίους καλλιτέχνες εγχώριους και και μη, που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Δεν ήταν άγιος, έκανε τόσες καταχρήσεις όσες κάνουν άλλοι rock star σε 15 ζωές. Δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του παράδειγμα προς μίμηση.

Τι μας αφήνει; Έπαιξε και έγραψε μουσική για σχεδόν 50 χρόνια, κυρίως με τους Hawkwind και τους Motorhead. Είναι πηγή έμπνευσης για δεκάδες χιλιάδες μουσικούς και εκατομμύρια οπαδούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Επηρέασε σε τεράστιο βαθμό το Heavy Metal, το Punk, ενώ ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την γέννηση του Thrash, Death αλλά και Black Metal.

Για τον αγαπητό Lemmy δεν πρέπει να γραφτούν δακρύβρεχτοι επικήδειοι, γιατί μέσω της μουσικής του θα είναι πάντα μαζί μας. Ας πιούμε ένα ποτό στη μνήμη του, ακούγοντας τη μουσική του!

Υ.Γ. Αναγνώριζε ότι το Ace of Spades ήταν το κορυφαίο άλμπουμ του, αλλά "στράβωνε" γιατί θεωρούσε ότι επισκείαζε τα υπόλοιπα αλμπουμ που ακολούθησαν. Οπότε δεν θα ανεβάσω το Ace of Spades αλλά κάτι πιο πρόσφατο. Ευχαριστώ Lemmy!


Δεν υπάρχουν σχόλια: