Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Απεργία στο Μετρό

Είμαι βέβαιος πως τα αιτήματα των απεργών, εργαζομένων στο Μετρό είναι δίκαια. Βέβαια, δεν υπογράφουν την συλλογική σύμβαση εργασίας, που υπέγραψαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς), ίσως να πιστεύουν πως αξίζουν κάτι παραπάνω. Γενικά, πιστεύω πως ο εργαζόμενος πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατές απολαβές και πρέπει να προσπαθεί συνεχώς να τις αυξάνει. Η απεργία είναι ένα θεμιτό μέσο, αλλά υπάρχει πάντα και ο αντίλογος.

Για δυο ημέρες, η Αθήνα θα είναι ένα τεράστιο πάρκινγκ, καθώς η κίνηση θα είναι τέτοια, που δεν θα τσουλά τίποτα. Και ποιοι θα ταλαιπωρηθούν; οι βουλευτές μας; τα μεγαλοστελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα; Όχι βέβαια, κυρίως οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα στοιβαχτούν στα λεωφορεία, θα πληρώσουν σεβαστά ποσά σε ταξί ή θα βασανιστούν στα ΙΧ τους. Που με τη σειρά τους, έχουν και αυτοί δίκαια αιτήματα αλλά δεν έχουν την ασφάλεια του δημοσίου τομέα και να τα διεκδικήσουν εκ του ασφαλούς.

Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για όλους μας και καλό είναι, να σκεφτόμαστε που και που το κοινωνικό σύνολο, γιατί δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: