Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Ψήφος στα δεκαέξι;

Στα πλαίσια του ειρηνικού, ψύχραιμου και χωρίς εξάρσεις λαϊκισμου, διαλόγου που λαμβάνει χώρα μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί οι έλληνες πολίτες να έχουν δικαίωμα ψήφου στα 16!

Γιατι στα 16 και όχι στα 14 ή στα 12; Με το υψηλό επίπεδο παιδείας που έχουμε, οι έλληνες πολίτες μπορούν και να εκλέγονται ακόμα από τα 10.

Σοβαρά μιλώντας, πιστεύω, πως το συγκεκριμένο κόμμα προσπαθεί να εξαργυρώσει την απήχηση που απολαμβάνει στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα σε ψήφους. Με πολιτικάντικα κόλπα θα αλλάξετε τη χώρα φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Πιστεύω πως τα σημερινά παιδιά έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες και πιστεύω πως οι επόμενες γενιές από τη δικιά μου είναι πολύ πιο έξυπνες. Απλά στις ηλικίες αυτές λείπει η εμπειρία, η εκπαίδευση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και γενικότερα δεν έχει αποκρυσταλωθεί η προσωπικότητα. Δεν έχουν χάσει ακόμα την αθωότητά τους και αυτό προσπαθούν να το εκμεταλευτούν πολιτικάντιδες από όλα το φάσμα.

Φίλε 16αρη, ενημερώσου, διάβασε βιβλία,ψάξε στο internet και συζήτησε όσο περισσότερο μπορείς. Πρόσεχε ποιους εμπιστεύεσαι, να σκέφτεσαι ποιοι έχουν να κερδίσουν από εσένα. Και το σημαντικότερο: η χώρα είναι εδώ που είναι, έχοντας κυβερνηθεί από πρώην επαναστατημένους νέους. Έχεις τη δύναμη να φτιάξεις το κόσμο, και είναι χρέος σου να μην τη σπαταλήσεις σε ψευτοεπαναστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: