Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Έξω οι κάφροι από τα γήπεδα!

Είχα την ατυχία, να είμαι χθες στο ΣΕΦ (21/5), ως κάτοχος εισητηρίου διαρκείας, για να παρακολουθήσω τον πρώτο τελικό μεταξύ του Θρύλου και του ΠΑΟ.Δυστυχώς, η ομάδα μου εμφανίστικε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε τον αγώνα, από ένα μέτριο στο συγκεκριμένο ματς αντίπαλο. Όλα αυτά όμως πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς οι πανταχού παρόντες ανεγκέφαλοι έβαλαν το βρωμερό χεράκι τους.

Με ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα πριν την λήξη, με τον ΠΑΟ να προηγείται με δύο πόντους, και την επόμενη επίθεση να είναι του Ολυμπιακού, οι δυο προπονητές μιλούσαν στους παίκτες κατά την διάρκεια time out. Τότε κάποιος μαλάκας, έριξε στον πάγκο του ΠΑΟ μια πολύ ισχυροί κροτίδα. Η ιδιωτική ασφάλεια προσπάθησε να επέμβει, με αποτέλεσμα αρκετοί ηλίθιοι να κάνουν ντου, και να αρχίσει να πέφτει ξύλο. Ο αγώνας διακόπηκε για δέκα λεπτά, και όταν ξανάρχισε, πολλοί ανεγκέφαλοι ήταν γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Τελικά κέρδισε ο ΠΑΟ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Σίγουρα ο ΠΑΟ πήρε κάποια κρίσιμα σφυρίγματα, αλλά ο Ολυμπιακός, είχε σε καλή μέρα μόνο τους Μπορουση και Τσίλντρες, το αγωνιστικό όμως μέρος είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Επιγραμματικά θα προσπαθήσω να εκφράσω το θυμό και την απογοήτευσή μου:

  • Ο τύπος που έριξε την κροτίδα, πρέπει να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι απαράδεκτο να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου επειδή φορά την φανέλα του αντιπάλου. Δεν είναι εισβολείς που έρχονται να κατακτήσουν την πατρίδα μας.
  • Ο κάθε καφρίσκος, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει κρύβεται μέσα στον όχλο. Είναι δειλία, να το πουλάς αγριάδα και να απειλείς καλυπτόμενος από την ανωνυμία της μάζας.
  • Εμείς οι Ολυμπιακοί κατηγορούσαμε κάποιους Παοκτζήδες, που πετούσαν μποκάλια στους παίκτες μας και έκαναν ντου στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά που κατηγορούσαμε τα λουστήκαμε, από τους "δικούς" μας ηλίθιους.
  • Αηδιάζω όταν βλέπω μικρούς σε ηλικία οπαδούς, να φωνάζουν συνθήματα, ή να συζητούν με δέος, για "πεσίματα" και συμπλοκές με τους αντίπαλους χουλιγκάνους. Άξίζει κάποιο από τα παιδάκια αυτά να σκοτωθεί ή να σακατευθεί για όλη του τη ζωή για ένα παιχνίδι; Και η ερώτηση δεν είναι υποθετική, καθώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες στις συράξεις ανάμεσα στους οπαδούς.Αν αξιωθώ να αποκτήσω παιδιά, σε καμία περίπτωση δεν θα τα αφήσω να πάνε στο γήπεδο πριν τα είκοσι τους χρόνια...
  • Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, έκανε την καλύτερη χρονιά της τα τελευταία χρόνια. Δημοσιογράφοι των ΗΠΑ, μετά την μεταγραφή του Τσίλντρες παρουσίαζαν τον Ολυμπιακό ως μια ισχυρή ομάδα, και ανταγωνιστή των ομάδων του NBA σε μεταγραφικά θέματα. Σήμερα έγραφαν για τα επεισόδια των κάφρων... Οι προσπάθειες των αδελφών Αγγελόπουλων πήγαν χαμένες εξαιτίας κάποιων ηλιθίων που υποτίθεται ότι αγαπούν την ομάδα.
  • Οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν ποιους θέλον στο γήπεδο: θέλουν αυτούς που θα υποστηρίξουν την ομάδα τους, οικονομικά και ηθικά χωρίς να παρεκτρέπονται, ή αυτούς που λόγω τυφλού φανατισμού είναι απρόβλεπτοι και καταστροφικοί; Δυστυχώς οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ δείχνουν μια σταθερή προτίμηση στους δεύτερους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: