Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Επικίνδυνες καταστάσεις για τη χώρα μας

αφγανών μεταναστών. Αφορμή αυτών των επεισοδίων, ήταν το "σκίσιμο" μιας σελίδας του Κορανίου, κατά την διάρκεια ελέγχου από την αστυνομία ενός μουσουλμάνου μετανάστη. Βέβαια το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση, καθώς υπάρχουν πολλές εκδοχές για το τι πραγματικά έγινε, όμως αυτό δεν εμπόδισε κάποιους, να το χρησιμοποιήσουν για να κινητοποιήσουν τους μετανάστες.

Το θέμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο: στην χώρα μας αυτή την στιγμή υπάρχει ένας τρομακτικά μεγάλος αριθμός μεταναστών. Οι άνθρωποι αυτοί, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον χρησιμοποιούν την Ελλάδα, ως πέρασμα σε μια χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Καθώς τα σύνορα των χωρών, σε αντίθεση με τα ελληνικά φυλάσονται, με αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί να μένουν εδώ θέλοντας και μη. Η επαναπροώθησή τους στην Τουρκία, καθώς από αυτή τη χώρα περνούν στην Ελλάδα, δεν είναι εφικτή καθώς οι Τούρκοι δεν τηρούν τις σχετικές διεθνείς συνθήκες.

Η χώρα μας δεν μπορεί να παράσχει εργασία σε τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, καθώς η αποβιομηχάνιση της χώρας, με το κλείσιμο ή τη φυγή των μονάδων σε χώρες της ανατολικής ευρώπης, έχει οδηγήσει στην ανεργία μεγάλο αριθμό ελλήνων. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, για τον τεράστιο αριθμό των μεταναστών που ζουν πλέον στη χώρα μας. Αυτό έχει ως λογική συνέπεια την έκρηξη της εγκληματικότητας και την γενική υποβάθμιση του βιωτικού επιπέδου στη χώρα μας.

Το πρόβλημα οξύνεται από τις πολιτισμικές διαφορές, των ανθρώπων αυτών σε σχέση με τους γηγενείς, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες τις ευρώπης. Σε συνδιασμό με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, κινδυνεύουν να γίνουν υποχείρια κύκλων με εξαιρετικά σκοτεινές προθέσεις.


Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευθύνη από όλες τις πλευρές:

  • Το ελληνικό κράτος πρέπει να χαράξει μεταναστευτική πολιτική. Δεν μπορεί να γίνει η χώρα μας αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων, τους οποίους δεν μπορεί καν να βοηθήσει να επιβιώσουν. Η Ελλάδα δεν είχε αποικίες όπως για παράδειγμα η Μεγάλη Βρεταννία , και δεν ευθύνεται για τα δεινά που υπέστησαν οι πατρίδες των ανθρώπων αυτών από την αποικιοκρατία.
  • Πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε νόμικο μέσο, ώστε οι γειτονικές χώρες να σταματήσουν να στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς στη χώρα μας. Δεν αποκλείεται, σε λίγο καιρό να εμφανιστούν ως προστάτες των ανθρώπων αυτών και με αυτό το πρόσχημα να προσπαθήσουν να υλοποιησουν τις γεωστρατηγικές του επιδιώξεις.
  • Οι εγχώριοι "προοδευτικοί" και συχνά κρατικοδίαιτοι κύκλοι, καλό είναι να σκεφτούν τα παρακάτω:
    • Ο ρατσισμός και η μισαλοδοξία αποδυναμώνεται όταν ορδές μαινόμενων μουσουλμάνων προκαλούν καταστροφές στο κέντρο της πρωτεύουσας;
    • Μιλούν για σεβασμό όλων των θρησκειών και καταδικάζουν το "σκίσιμο" της φωτοτυπίας μιας σελίδας του Κορανίου. Κατακεραύνωναν τους σκοταδιστές όπως τους αποκαλούσαν που διαμαρτυρονταν για τα εμετικά έργα τέχνης, κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο στις βεβηλώσεις ναών από τους αναρχοκάφρους, και παρομοίαζαν την τοπική εκκλησιαστική ηγεσία με μουλάδες. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδη, κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ελλήνων χριστιανών.
    • Οι ιδέες τους γεννήθηκαν και βρήσκουν πρόσφορο έδαφος, σε χριστιανικές χώρες και μόνο. Δεν τους προβληματίζει αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: