Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Ανεμος αισιοδοξίας (μάλλον αεράκι)

Τελικά οι εκλογές έχουν και τα ωραία τους. Ακούγοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, άρχισα να ελπίζω. Δεν είμαι ψηφοφόρος της, αλλά δεν μπορώ να μείνω ασυγκίνητος, όταν ακούω υποσχέσεις για διαφάνεια και αξιοκρατία, πράσινη ανάπτυξη (αν και τα πράσινα δεν τα γουστάρω), ηλεκτρονική διακυβέρνηση,και επιτέλους, για στροφή σε μια σύγχρονη γεωργία. Και αν προσθέσουμε την υπόσχεση ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα είναι όλων των Ελλήνων, τότε ακόμα και εγώ ο γκρινιάρης και δύσπιστος, αρχίζω και νοιώθω αισιόδοξος.

Η χώρα μας έχει το κακό της το χάλι σε όλα τα επίπεδα. Χρωστάμε 120 χιλιάδες ευρώ ανά οικογένεια, δεν παράγουμε τίποτα, έχουμε απίστευτη γραφειοκρατία, δημογραφικά πεθαίνουμε, η παιδεία μας είναι για κλάματα, έχουμε καταστρέψει το περιβάλλων μας, είμαστε από τους πρώτους σε διαφθορά, και τόσα άλλα προβλήματα μας ταλανίζουν στο εσωτερικό μας. Στο εξωτερικό δεν έχουμε κύρος με αποτέλεσμα, οι γείτονες και φίλοι μας, να μας κάνουν ότι γουστάρουν, πόσο μάλλον οι υπερδυνάμεις.

Πολλά τα προβλήματα, αλλά αν επιλέξουμε να τα δούμε ως ευκαιρίες, τότε η κυβέρνηση του κου Παπανδρέου έχει πολλές ώστε να αφήσει έργο και να μείνει στην Ιστορία. Δυστυχώς τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, υπήρχαν πολύ καλύτερες συνθήκες και οι δυνατότητες πολλές, που δυστυχώς έμειναν ανεκμετάλλευτες.

Αλλά, πάντα υπάρχει το αλλά. Τα φράγκα που λείπουν και λείπουν αρκετά, δεν μας έχουν πει που θα βρεθούν. Κρατώ μικρό καλάθι, πόσο μάλλον όταν ακούω για τους μη εισπραχθέντες φόρους. Πολύ φοβάμαι πως θα την πληρώσουν τα γνωστά κορόιδα, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αλλά και όσοι διατηρούν αυτοκίνητο. Μπορεί να μην είμαι οικονομολόγος, αλλά όταν έχεις έξοδα, πρέπει να αυξήσεις τα έσοδά σου, και αυτό γίνεται μόνο μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Ως γραφικός, πατριώτης, φασίστας για μερικούς, οι μεγαλύτεροι μου φόβοι αφορούν τα εθνικά μας θέματα. Οι πρόσφατες δηλώσεις του κου Παπανδρέου για το Κυπριακό, δεν με εφησύχασαν καθόλου.Άσε που οι γείτονες και φίλοι μας, όπως και οι μπαρμπάδες από το Αμέρικα, παραείναι ευχαριστημένοι με την εκλογή της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Ωραίες λοιπόν οι υποσχέσεις, καιρός όμως για έργα. Αν εννοείται όσα έχετε εξαγγείλει, τότε όλοι όσοι θέλουμε την Ελλάδα των ονείρων μας, θα συνασπιστούμε μαζί σας, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Διαφορετικά, θα έχετε την τύχη των αντιπάλων σας και ίσως χειρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: