Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Οικογενειοκρατία....

Πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, και καθώς όλα τα προβλήματα του τόπου έχουν επιτέλους λυθεί, οι κομματικοί μηχανισμοί δουλεύουν πυρετωδώς. Το αντικείμενο της εργασίας τους κρίσιμο και το αποτέλεσμα της προσπάθειας θα κρίνει το μέλλον του λαού μας, για τα επόμενα χρόνια.

Ποιο είναι λοιπόν το αντικείμενο; Μα, ο καταρτισμός των λιστών με τους υποψήφιους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να συνεχιστεί η άψογη λειτουργία της. Και ποιος είναι ο ασφαλέστερος και βέλτιστος τρόπος επιλογής των υποψηφίων: Τα παιδιά, τα ανίψια αλλά και οι σύζυγοι γνωστών πολιτικών ανδρών και γυναικών.

Την περασμένη (μαύρη) άνοιξη, ακούγαμε πολιτικούς και μη, να μιλούν για αξιοκρατία και διαφάνεια, καθώς η Ελλάδα μας έμπαινε και επισήμως στην χειρότερη περίοδο από την μεταπολίτευση. Τελικά, οι συγγενείς των πολιτικών, πρέπει να έχουν ξεχωριστή ποιότητα, και γνωρίσματα που εμείς οι κοινοί θνητοί τα στερούμαστε. Με λίγα λόγια, δεν είμαστε ισάξιοί τους, υπολειπόμαστε, και για αυτό δεν μας προτιμούν.

Στις μέρες τις μαύρης άνοιξης, αλλά και του σκοτεινού καλοκαιριού, στις συζητήσεις , όλοι μας ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, χρεώναμε στους πολιτικούς , τα δεινά της χώρας μας. Άραγε, θα τους τιμωρήσουμε εκθρονίζοντας τις πολιτικές δυναστείες της χώρας, ή κουνώντας το σημαιάκι, θα σταυρώσουμε διαφόρους φορείς επωνύμων; Να λοιπόν μια ευκαιρία, να τους δείξουμε ότι αξίζουμε καλύτερους πολιτικούς από αυτούς που έως τώρα είχαμε.

Αυταπάτες δεν έχω, η πλειονότητα των συμπολιτών μας, θα ψηφίσει αυτοεπιβάλλοντας κομματική πειθαρχεία (ή σκεπτόμενοι τα μικροσυμφέροντά τους), όσους οι διάφοροι μανδαρίνοι των κομμάτων θα τους επιβάλλουν. Μάλιστα, στο δρόμο προς και από την κάλπη, συζητώντας θα βρίζουν τους πολιτικούς, που για άλλη μια φορά θα στηρίξουν. Ίσως αυτή τη φορά, ο λαός μας να αντιδράσει διαφορετικά, κάτι που προσωπικά θεωρώ απίθανο. Στη περίπτωση που επαναλάβει τα ίδια, σφάλματα αυτομάτως, χάνει και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, καθώς για άλλη μια φορά θα είναι συνένοχος στο έγκλημα εις βάρος της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: