Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

30 χαμένα χρόνια...

«Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, όχι όμως πέρυσι, αλλά αν είχαν ληφθεί μέτρα δύο ή τρεις δεκαετίες πριν», "ομολόγησε" ο κος Κλοντ Γιούνκερ, και συμπλήρωσε: «ήταν προφανές ότι μια μέρα η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αυτού του είδους το πρόβλημα και εμείς γνωρίζαμε ότι το πρόβλημα θα προέκυπτε». Ωραία, τότε γιατί δεν τα λέγατε:«ήξερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσα να αποκαλύψω δημοσίως όσα γνώριζα». (Πηγή: Καθημερινή)

Ξεκινάμε από την Ε.Ε: η χώρα μας απορρόφησε τεράστια ποσά σε χρήματα ως βοήθεια από την "Ενωμένη" Ευρώπη, τα οποία αντί να τα χρησιμοποιήσει στην οικοδόμηση το μέλλον της, τα κατασπατάλησε. Και ο λόγος, που οι "σύμμαχοί και "φίλοι", δεν μας τραβούσαν το αυτί, είναι ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων, κατέληγε στις εθνικές τους τσέπες...Τουλάχιστον οι Γάλλοι, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι "στάθηκαν" στο πλαϊ μας, και δεν έκαναν τα καραγκιοζιλίκια των Γερμανών... Για ακόμα μια φορά, ο ελληνικός λαός μαθαίνει πως καμία ξένη δύναμη, δεν πρόκειται να θυσιάσει τα συμφέροντά της, για το καλό της χώρας μας.

Δειλά, δειλά αποκαλύπτεται σε όλους μας, τα εύρος της καταστροφής που συντελέστηκε τα τελευταία 30 χρόνια στον τόπο μας. Τα κατασπαταλήθηκαν ή υπεξαιρέθηκαν τεράστια ποσά που λάβαμε ως οικονομική βοήθεια, ενώ χάθηκε η ευκαιρία να γίνει η χώρα μας, τοπική υπερδύναμη μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού...Αντιθέτως, καταστρέψαμε τις περισσότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας, κάναμε την αρπαχτή τρόπο ζωής, διαλύσαμε την παιδεία (παράγει πάντως "αγωνιστές και κομματόσκυλα"),αποδεχθήκαμε τη γιγάντωση της διαφθοράς. Και το χειρότερο: δολοφονήσαμε το όνειρα δεκάδων άξιων συμπατριωτών μας, που ήθελαν να δημιουργήσουν στη χώρα μας, χωρίς να συμμετάσχουν στο σάπιο σύστημα.

"Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα" εξομολογήθηκε "έλληνας" πρωθυπουργός στον κο Γιούνκερ, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομά του. Αλήθεια, κύριε πρωθυπουργέ, τι κάνατε για αυτό; Διαολοστείλατε τα κομματόσκυλα και τους συνδικάλες; Βάλατε κανένα δημόσιο υπάλληλο που τα άρπαζε στη στενή; Τελειώσατε πολιτικά κανένα στέλεχος του κόμματός σας, για ρουσφέτια; Προσπαθήσατε έστω να αλλάξετε τη άρρωστη νοοτροπία που καταστρέφει τον τόπο μας; Τίποτα δεν κάνατε για όλα αυτά κύριε πρωθυπουργέ, όχι μόνο εσείς αλλά και ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος.

Αντί για αυτό, μιλούσατε για την περίφημη ευημερία, που απαιτούσε όλο και μεγαλύτερο δανεισμό, διορίζατε στο δημόσιο, και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τάζατε λαγούς με πετραχήλια. Χαϊδεύατε τα αιτία των πελατών σας, δηλαδή των ψηφοφόρων σας...

Αργά η γρήγορα, τα ψέμματα θα αποκαλυφθούν, και η σκληρή αλήθεια θα λάμψει. Βέβαια, η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι ανεπανόρθωτη, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στο ήθος του λαού μας. Η λύση μπορεί να δοθεί μέσα από μια πνευματική επανάσταση, όπου θα γίνει ριζική ανατροπή της καταστροφικής... νοοτροπίας μας. Και φορείς της επανάστασης, δεν θα είναι οι πράσινοι, μπλε, κόκκινοι πολιτικοί μας αλλά ο κάθε σκεπτόμενος έλληνας, που θέλει να αφήσει στις επόμενες γενιές μια πραγματικά καλύτερη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: