Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τα κανάλια έχουν εδώ και λίγο καιρό ανακαλύψει το youtube, και μάλιστα κάποια βασίζουν σημαντικό μέρος του προγράμματός τους σε αυτό. Οπότε δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός, ότι το βιντεάκι της Κατερίνας Μουτσάτου έγινε πρώτο θέμα.Συμπαθητικό βίντεο από μια πολύ όμορφη ηθοποιό, παραλλαγή καναδικής διαφήμισης. Διάφοροι συμπατριώτες μας, θεώρησαν το συγκεκριμένο βίντεο ενοχλητικό και δημοσίευσαν απαντήσεις. Ντόρο έκανε η απάντηση ενός κυρίου Σπύρου με κουκούλα και μούσι, που με ραπ μουσική υπόκρουση ουρλιάζει ότι είναι... μαλάκας! Λίγο το υπεροπτικό ύφος, λίγο αυτά που λέει με ενόχλησαν, και λέω να του απαντήσω:
  • Δεν έχουμε δικτατορία, δημοκρατία έχουμε. Δεν μας κυβερνάει ένα κόμμα όπως στην Βόρειο Κορέα, ούτε μια ομάδα συνταγματαρχών. Αλλά η δημοκρατία απαιτεί πολίτες και όχι ΓΙΔΙΑ. Να μη πουλούν τον ψήφο τους, για ένα ρουσφέτι και ελέγχουν διαρκώς αυτούς που ψήφισαν. Είναι κουραστικό και άβολο πολίτευμα η Δημοκρατία κύριε Σπύρο.
  • Δουλεύουμε περισσότερες ώρες από όλους εκτός από τους Νότιο κορεάτες. Για πες κύριε Σπύρο μου, τι στο καλό παράγουμε, που εισάγουμε μέχρι και κουκιά από το Περού;
  • Έχουμε μικρό δημόσιο τομέα. Έλα ντε που όλη η οικονομία μας εξαρτάται από το Κράτος. Μέχρι και ο τουρισμός έπαθε ζημιά, από την κατάργηση των επιδομάτων του κοινωνικού τουρισμού. Για να μην αναφερθούμε στην αποτελεσματικότητά του αλλά και την διαφάνεια που το χαρακτηρίζει, το περιώνυμο Ελληνικό Δημόσιο.
  • Ποιοι δανείστηκαν και γιατί; Πολιτικοί που εμείς ψηφίσαμε, για να περνάμε εμείς καλά και αυτοί πολύ καλύτερα με δανεικά. Α, και το πρόβλημα του χρέους δεν προέκυψε τώρα. Μέχρι και ο Ανδρέας το 1985 μιλούσε για αντιπαραγωγική οικονομία (την οποία αυτός και το κόμμα του κατέστρεψαν), ενώ ακόμα θυμάμαι του διθυράμβους της ΕΡΤ για τα Ιαπωνικά δάνεια. Τι έκανε τότε ο λαός;
  • Τα ΜΜΕ διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Εδώ συμφωνούμε, καθώς οι λεγόμενες επαναστατικές δυνάμεις υποστηρίζονται και προβάλλονται με συνέπεια από τα μεγάλα κανάλια. Και δεν ζούμε στον 19 αιώνα, οφείλουμε να έχουμε κριτική στάση απέναντι σε αυτά που βλέπουμε, ακούμε και διαβάζουμε.
  • Μιλάς για τα χημικά που πέφτουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Συμφωνώ μαζί σου, ότι σε αρκετές περιπτώσεις η Αστυνομία αντιδρά με υπερβολική βία. Αλλά σε κάθε εκδήλωση κωλόπαιδα με κουκούλες ρίχνουν εκατοντάδες μολότοφ (και αυτές κάνουν κακό στην υγειά) και καταστρέφουν περιουσίες. Με εξαίρεση πάντα τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ που μπορεί να τα αντιμετωπίζει όπως τους αξίζει. Α, και σε πολλές περιπτώσεις "Δημοκράτες" βουλευτές φροντίζουν την απελευθέρωση όσων μπουζουριάζονται.
  • Κατηγορούμε τους μετανάστες και όχι την παγκοσμιοποίηση. Ο κόσμος είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλάζει και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Η λαθρομετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που το αφήσαμε να μεγαλώνει, ευχαριστώντας τους μετανάστες για την... "ευμάρεια" μας.
  • Ψηφίζουμε λες τα δυο μεγάλα κόμματα και δεν πρέπει να τα ξαναψηφίσουμε. Εγώ δεν τα ψηφίζω, αλλά πες μου κύριε Σπύρο, τα άλλα κόμματα δεν έβαλαν το χεράκι τους, να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Έχουν καμία σοβαρή πρόταση, εκτός από παπαριές τύπου, "κήρυξης του χρέους ως απεχθούς";
Που λες κύριε Σπύρο μας, οι Hellenes και κυρίως οι Αθηναίοι αποκαλούσαν όσους κοιτούσαν μόνο την πάρτη τους και όχι τα κοινά, ιδιώτες. Ο χαρακτηρισμός ήταν υποτιμητικός, ίσως σαν το σημερινό μαλάκας και γι αυτό στα Εγγλέζικα ο ανόητος λέγεται idiot. Με βάση τον ορισμό αυτό, τα τελευταία 40 χρόνια ιδιωτεύαμε... Και δεν μας φταίει κανένας πολιτικός ή κακός ξένος για αυτό.

Και επειδή δεν γουστάρω την μίρλα πλέον... αντί ραπ, μέταλ ύμνος για την Ελλάδα από τη Σουηδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: