Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Εκσυχρονιστές....

Στις αρχές τις δεκαετίας του 2000, η χώρας μας περνάει την "χρυσή" (αποδείχθηκε μπακιρένια) περίοδο της ευημερίας, Κάπου εκεί εμφανίστηκαν στο προσκήνιο οι εκσυγχρονιστές. Η Ελλάδα μπορεί να διαπρέπει στην οικονομία (χα!) αλλά πρέπει να γίνει χώρα σύγχρονη. Να φύγει το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, να γίνει πιο "αντικειμενική" η Ιστορία και να γίνουμε κοινωνία πολυπολιτισμική. Κάτι μικροπροβλήματα, όπως η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το δημογραφικό, το ασφαλιστικό,η αντιπαραγωγική οικονομία δεν απέσπασαν την προσοχή τους, από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Οι ήρωες πολεμούσαν για το καλό του τόπου, με την ευλογία των προοδευτικών ΜΜΕ από το προοδευτικό μετερίζι του ΠΑΣΟΚ.

Όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές, και έπαψε να είναι της μόδας, οι φίλοι μας έφυγαν από το προσκήνιο. Κάποιοι έμειναν στην "Δημοκρατική" παράταξη ενώ άλλοι επέλεξαν πιο trendy προορισμούς.Μπορεί να τριχοτομήθηκαν, όμως ποτέ δεν παράτησαν τον αγώνα, για την σωτηρία μας. Μπορεί τα μικροπροβλήματα που ανέφερα λίγο πριν να συνθλίβουν τρεις γενιές Ελλήνων, αλλά αυτοί δεν αλλάζουν πορεία.

Και επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας ακούγονται και διαβάζονται ευχάριστα, να σας τρατάρω και μια δικιά μου: Οι παρεούλα θα βρεθεί πολύ σύντομα στην Κυβέρνηση, ενωμένη σε ένα εξαιρετικά αριστερό και πάντα trendy σχήμα.Και ο αγώνας θα ξαναρχίσει, και ας μας πνίγουν τα μικροπροβλήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: