Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Θέλουμε πραγματικά επενδύσεις;

Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ανεργίας; Χρειαζόμαστε καινούργιες θέσεις εργασίας; Θέλουμε επενδύσεις; Αν κρίνω από τα γεγονότα στις Σκουριές της Χαλκιδικής, αμφιβάλω πως η απάντηση είναι θετική.
Δεν γνωρίζω τι πραγματικά συμβαίνει με την υπόθεση των ορυχείων χρυσού. Γνωρίζω ότι κανείς που ζει σε αυτή τη χώρα δεν σέβεται την κοινωνία και τους νόμους. Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι επιχειρηματίες, ούτε οι έλληνες ολιγάρχες και εννοείται ούτε οι πολίτες.

Πάντως, ενός τύπου είναι οι επενδύσεις που ψάχνουμε, δεν γνωρίζω πως ονομάζονται αλλά θα τις περιγράψω: Να πάει σε ένα νομό μια εταιρεία και να πει: "θα δίνω κάθε μήνα σε κάθε κάτοικο 1.000€, και δεν ζητώ τίποτα". Αυτές είναι οι μόνες επενδύσεις που θέλουμε. Γιατί σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, κάποιων τα συμφέροντα θίγονται, και σταματούν την κάθε προσπάθεια επένδυσης. Εννοείται πως υπάρχουν επενδυτές και "επενδυτες". Μόνο αυτοί που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία ενδιαφέρονται να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα; Μπορεί, γιατί η χώρα μας μόνο σοβαρή δεν είναι!

Οπότε όπως καταλαβαίνεται, κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ασχοληθεί με την χώρα μας. Όποιος ενδιαφέρεται, δεν έχει παρά να περιμένει μέχρι την ολική κατάρρευση της χώρας, και να αγοράσει ότι θέλει με κόστος 1/10 του σημερινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: