Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Για το Γιάννη Αντετοκούμπο

Τεράστια η επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούμπο, να είναι η 15η επιλογή του φετινού draft. Την επιτυχία του την οφείλει, στους ηρωϊκούς του γονείς, στο ταλέντο του, αλλά και στους ανθρώπους του Φιλαθλητικού που τον ανακάλυψαν. Μην ξεχνάμε βέβαια και τον αδελφό του Θανάση που ίσως επαναλάβει στο κοντινό μέλλον το κατόρθωμα του Γιάννη.

Η ιστορία της οικογένειας Αντετοκούμπο, όπως και αυτές εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που βρήκαν στη χώρα μας τη Γη της επαγγελίας τονίζουν τη σημασία αξιών, που στα χρόνια της πλαστής ευημερείας, εμείς ξεχάσαμε. Η σκληρή δουλειά, η πίστη αλλά και η αγάπη στην οικογένεια οδήγησαν και ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τους αγώνες αυτών των ανθρώπων. Αξίες που εμείς οι πολιτισμένοι χλευάζουμε και θεωρούμε ξεπερασμένες.

Δεν χάνουν την ευκαιρία και αυτοί που αυτοαποκαλούνται αντιρατσιστές, θεωρώντας όλους του υπόλοιπους ρατσιστές να καπηλευτούν την επιτυχία του. Βέβαια,αν η Ελλάδα είναι κάτι σαν το Απαρντχαϊντ και οι έλληνες ακραίοι ναζιστές, πως εξηγούνται το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες  κέρδισαν μια καλυτερη ζωή στη χώρα μας;

Αγαπητέ Γιάννη θα σε παρακολουθώ! Κάθε πρωί θα διαβάζω με αγωνία τα box scores του Milwaukee, και ας μη μου αρέσει η ομάδα σου. Να έχεις πάντα τους γονείς σου κοντά, και μη ξεχνάς ούτε στιγμή τι έκαναν για σένα και τα αδέλφια σου. Να είσαι προσεκτικός απέναντι σε αυτούς που θα σε πλησιάσουν, για να κλέψουν κάτι από την επιτυχία σου. Η μετάβαση από την Α2 στο NBA θα είναι δύσκολη, αλλά με πολύ δουλειά θα τα καταφέρεις.

Α, άλλο πράγμα το NBA και άλλο το MBA, κύριε Παπαδημούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: