Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Νοιάζονται οι πολιτικοί μας για τους ανέργους του Ιδιωτικού Τομέα;

Κάθε μέρα χίλιοι περίπου άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα. Το ζήτημα αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί κανένα πολιτικό, ενώ αντιθέτως για την ΕΡΤ μπορεί να πάμε μέχρι και σε εκλογές. Πιστεύω πως κάθε απόλυση είναι μια τραγωδία, αλλά γιατί τα δυο ζητήματα να αντιμετωπίζονται τόσο διαφορετικά. Η πολιτική μας ηγεσία, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ως παρίες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Να πούμε και του στραβού το δίκιο, τα μόνα προβλήματα που μπορούν να διαχειριστούν οι πολιτικοί μας είναι αυτά των Δημοσίων Υπαλλήλων. Τις δικές τους θέσεις μπορούν να διατηρήσουν, τις δικές τους απολαβές να μεταβάλουν κτλ. Βέβαια, το κόστος το επωμίζονται όλοι, μέσω της φορολογίας. Και πως τα κάνουν όλα αυτά; Ψηφίζοντας νόμους και βγάζοντας υπουργικές αποφάσεις.

Για τους υπολοίπους, πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από το να ψηφίζουν νόμους.  Η οικονομία είναι ένα χαοτικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να διευθυνθεί κεντρικά. Μπορούν μόνο να διευκολύνουν καταστάσεις, να άρουν εμπόδια όπως αυτό της γραφειοκρατίας κτλ Ούτε αυτό το κάνουν, είτε γιατί δεν το θέλουν, είτε δεν μπορούν. Και  κλείνω προς το δεύτερο: Έχετε ακούσει σοβαρή πρόταση από στέλεχος κόμματος που βρίσκεται στη Βουλή, για την αντιμετώπιση της ανεργίας; Όχι και ούτε πρόκειται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: