Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών

Τα τελευταία 40 χρόνια, το βιοτικό επίπεδο των Ευρωπαίων ήταν το υψηλότερο στην ανθρώπινη ιστορία. Παράλληλα, η ευμάρεια, η απόλυτη επικράτηση του ατομισμού και του υλισμού οδήγησε σταδιακά στην αποδόμηση των παραδοσιακών αξιών.

Οι αλλαγές αυτές, οδήγησαν μεταξύ άλλων και στον δημογραφικό μαρασμό. Η Ευρώπη έχει γίνει μια ήπειρος γερόντων. Χωρίς δυναμισμό πλέον, αδυνατεί να αντέξει το οικονομικό κόστος του υψηλού βιοτικού επιπέδου.

Το πρόβλημα αυτό είναι τόσο μεγάλο, που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τις πολιτικές  ελίτ αλλά και τους διάφορους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς . Είδαν στο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη την λύση.

Υπολόγισαν ότι ο μεγάλος αριθμός των νέων μεταναστών, θα ήταν το φθηνό εργατικό δυναμικό που με την εργασία του θα συντηρούσε τους γηγενείς. Κάποιοι άρχισαν να εργάζονται και για την πολιτική στρατολόγησή τους, οραματιζόμενοι νέες μάζες ψηφοφόρων. Με πρόφαση τον ανθρωπισμό, έβαλαν σε λειτουργία τα σχέδια τους, για τη μετατροπή των κοινωνιών σε πολυπολιτισμικές.

Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί, έγιναν χωρίς την συγκατάθεση των Ευρωπαίων πολιτών. Οι εισροή πολύ μεγάλου αριθμού μεταναστών, σε συνδυασμό με τον διαρκή οικονομικό μαρασμό, δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε όλες σχεδόν τις κοινωνίες. Οι γραφειοκράτες, οι "διανοούμενοι" και οι πολιτικοί απλά επέλεξαν να αγνοήσουν τους πολίτες.

Πλέον, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, κυρίως νέοι στρέφονται σε Ακροδεξιά ή Ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Οι ελίτ που οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη, εκφράζουν την απορία αλλά και τον αποτροπιασμό για τις συνέπειες των έργων τους!

Αντί για φθηνούς πολιτικαντισμούς, οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να μιλήσουν στους πολίτες με ειλικρίνεια για τις αιτίες που οδήγησαν την Ευρώπη στην παρακμή, ακόμα και αν αυτό καταστρέψει τις σταδιοδρομίες τους. Στο μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει δοθεί μια  λύση, αντάξια των ανθρωπιστικών αξιών της Ευρώπης η οποία παράλληλα θα είναι δίκαιη και για τους γηγενής πληθυσμούς, εγκαταλείποντας μια για πάντα, ιδεολογήματα όπως αυτό του πολυπολιτισμού. Αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί σήμερα, θα οδηγήσει μοιραία στον θάνατο του οράματος μιας ενωμένης, ακμαίας Ευρωπαϊκή Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: