Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δεν κέρδισε της εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολιτικοί μας δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια ώστε να μας τρελάνουν τελείως! Πανηγυρίζει ο κύριος Βενιζέλος, και αξιώνει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην κυβέρνησή. Ποιο το επίτευγμά του; Η αποφυγή της συντριβής του ΠΑΣΟΚ! Η άλλοτε κραταιά ΠΑΣΟΚΟΥΡΑ των ποσοστών που άγγιζαν το 45%, συγκέντρωσε μασκαρεμένη ως ΕΛΙΑ, το μονοψήφιο ποσοστό (8%), κάτι που ο κύριος Βενιζέλος θεωρεί τεράστια επιτυχία!

Η ΝΔ από την άλλη, υπέστη σημαντική μείωση των ποσοστών της. Κανείς δεν αντιλέγει ότι οι Ευρωεκλογές είναι πιο χαλαρές, και ότι οι ψηφοφόροι έστειλαν μήνυμα. Τα στελέχη της διακυρήσουν ότι έλαβαν το μήνυμα. Από την έπαρση τους, πάντως συμπεραίνει κανείς πως μάλλον δεν έχουν καλό σήμα. Γιατί προφανώς το μήνυμα δεν είναι, περισσότερο ΠΑΣΟΚ, ή παράκληση για επιστροφή του Κουρασμένου Πρωθυπουργού.

Μπορεί να μην σάρωσε, αλλά επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο θέμα, αν θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Πρέπει να είναι έτοιμος για αυτές, ανεξάρτητα αν θα γίνουν αύριο ή σε δυο χρόνια.Η έλλειψη δυναμικής για την επίτευξη ευρύτερης πλειοψηφίας, πρέπει να προβληματίσει την Κουμουνδούρου.

Τα κόμματα της Κυβέρνησης, αντί να πανηγυρίζουν την ήττα τους, ας κάτσουν πρώτα να αναλύσουν που έκαναν ή κάνουν λάθος, και αν μπορούν να το διορθώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: