Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Στην Ελλάδα του Σάββα

Η Πρώτη Φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς Ουάου δεν έκρυψε τις προτεραιότητές της: ο υπουργός Δικαιοσύνης έβγαλε φωτογραφική διάταξη* για να αποφυλακιστεί ο κατά συρροή δολοφόνος και δηλωμένος εχθρός της Δημοκρατίας, Σάββας Ξηρός. Ο κύριος υπουργός μάλιστα θεωρεί ότι η Πολιτεία τον τύφλωσε, και όχι η βόμβα που έσκασε στα χέρια του, ενώ προετοίμαζε άλλο ένα χτύπημα.

27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίζονται φανερά και άοκνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα καταδικασμένων και μη, τρομοκρατών. Δεν ασχολούνται με κάποια ομάδα πραγματικά αναξιοπαθούντων συμπατριωτών μας, όπως οι εκατομμύρια άνεργοι αλλά με άτομα που πολέμησαν για να επιβάλουν τις απολυταρχικές φαντασιώσεις τους.

Μην γίνομαι άδικος: νοιάζονται και για τους μπαχαλάκηδες. "Πίσω από την κουκούλα, βρίσκονται άνθρωποι". Το ότι καταστρέφουν την περιουσία συμπολιτών μας, και εμποδίζουν τις σπουδές και την έρευνα νέων επιστημόνων, δεν φαίνεται να απασχολεί, τους μεσήλικες συνοδοιπόρους των χουλίγκανων.

Αυτή είναι η χώρα μας. Αν είσαι νομοταγής με δυνατότητα να δημιουργήσεις και να προσφέρεις, το κράτος όχι μόνο δεν σε βοηθά, αλλά σε αντιμετωπίζει σαν εχθρό. Αν έχεις σκοτώσει μερικούς συνανθρώπους μας, αλλά είσαι στη σωστή ιδεολογική πλευρά, έχεις νομοθετική εξουσία στα πόδια σου. Αυτή η Ελλάδα ανήκει στο Σάββα, και στο κάθε Σάββα.

*Ο υπουργός αρνείται ότι πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, γιατί ωφελείται άλλος... ένας. Επιχείρημα, ταιριαστό σε ήρωα σκετς, του Σεφερλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: