Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ο λαϊκισμός σκοτώνει τις επιχειρήσεις

Πραγματικά εκνευρίζομαι, όταν βλέπω αναρτήσεις στα social media, από κάποιους δήθεν ψαγμένους για "οικονομικό πόλεμος". Σήμερα, είδα ένα ακόμα τέτοιο βλακώδες ποστάρισμα, που πρότεινε σαμποτάζ σε ελληνική εταιρία, που οι ιδιοκτήτες της είναι Ολλανδοί. Γιατί το θεωρώ βλακώδες; Θα το εξηγήσω παρακάτω.

Κάποτε στην εγχώρια αγορά της μπύρας κυριαρχούσε η "Φιξ". Κάποια στιγμή ήρθε στην χώρα μας, η πασίγνωστη ολλανδική εταρεία. Πως μπόρεσαν να εκθρονίσουν την "Φιξ", που διακρίνονταν για την ποιότητά της; Η νέα ολλανδική μπύρα, πλασαρίστηκε ως η μπύρα του... λαού, ενώ η εγχώρια ανταγωνίστρια ήταν για τους αριστοκράτες! Με μια λαϊκίστικη μπούρδα, έκλεισε μια πολύ καλή ελληνική ζυθοποιεία.

Σήμερα, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας, που είτε από βλακεία, είτε από συμφέρον, προσπαθούν να χτυπήσουν κάποιες εταιρείες, που καλώς ή κακώς, έχουν αγοράσει ξένοι.Ξεχνούν ή αδυνατούν να καταλάβουν, ότι οι εταιρείες αυτές, δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, δίνουν δουλειά σε άλλες ελληνικές εταιρείες, έχουν έλληνες υπαλλήλους, πληρώνουν φόρους και εργοδοτικές εισφορές. Αν κλείσουν, οι μητρικές πολυεθνικές εταιρείες των "κακών" ξένων θα γράψουν ζημιές, αλλά θα μεσοπρόθεσμα θα αναπληρώσουν τις απώλειες τους, επενδύοντας αλλού. Δεν θα συμβεί το ίδιο, με πάρα πολλές εγχώριες εταιρίες και χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Γουστάρετε οικονομικό πόλεμο; Ιδρύστε εταιρείες και κατακτήστε την παγκόσμια αγορά. Αν αισθάνεστε άξιοι και ικανοί, κερδίστε τους κακούς δανειστές, στο δικό τους παιχνίδι. Αν δεν μπορείτε, περιορίστε το λαϊκισμό, που κάνει κακό στη δική μας οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια: