Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...

...και θέλουν το καλό τους. Λιγάκι από το τόπο μας, να έχουν για δικό τους! Αυτοί οι στίχοι των Ημισκουμπρίων είναι εκπληκτικά επίκαιροι, αυτοί την εποχή, καθώς μετά το εξώφυλλο της γερμανοφυλλάδας, γερμανοί βουλευτές, μας προτείνουν για να ξεχρεώσουμε, αν πουλήσουμε νησιά μας, αλλά και την ίδια την Ακρόπολη!

Το χώρα μας την βουλιάξαμε, και κατά την πάντα ταπεινή άποψη, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, στην προοδευτική αποδόμηση της. Και αυτή την εποχή έχουμε βγει στην γύρα και ζητάμε ελεημοσύνη, δίνοντας την ευκαιρία μέχρι και στους γείτονες βαλκάνιους να εκτοξεύουν λιβέλους εναντίων μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπει κανείς τους φίλους και συμμάχους τους. Ένας τέτοιος σύμμαχος είναι η Γερμανία.

Το μεγαλύτερο ίσως λάθος που έκανε η χώρα μας, ήταν η ένταξη της στην Ευρωζώνη, και μάλιστα με "μαγειρεμένα" στοιχεία. Ουσιαστικά υιοθετήσαμε ένα ισχυρό νόμισμα, το διάδοχο του Μάρκου, και αποτελειώσαμε τις όποιες εξαγωγές μας, ενώ χάσαμε και τη δυνατότητα να τυπώνουμε χρήμα, και να μπαλώνουμε τις τρύπες.Συνδέσαμε μια οικονομία στο μαύρο χάλι, με μια από τις ισχυρότερες στον κόσμο, όπως έκανε η Αργεντινή με αυτή των ΗΠΑ.

Οι φίλοι μας, οι γερμανοί, εμφανίζονται τώρα ως εξαπατημένοι, και κάνουν τους κινέζους. Μας κατηγορούν ως ψεύτες, λες και ήταν μυστικό, ότι τα στοιχεία που εμφανίσαμε ήταν αναξιόπιστα. Μας κατηγορούν ως διεφθαρμένους, ενώ οι εταιρείες τους έβγαλαν χρήμα με ουρά, χρησιμοποιώντας διεφθαρμένους μεθόδους. Μας κατηγορούν ως σπάταλους, ενώ είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες των γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών.

Όλοι όσοι συμμετέχουν στον ανθελληνικό παραλήρημα, πρέπει να γνωρίζουν πως η εύρωστη οικονομία, δεν κάνει από μόνη της ένα κράτος μεγάλο. Η προσβλητική και υπεροπτική στάση απέναντι σε ένα υποτιθέμενο σύμμαχο σε στιγμή αδυναμίας.είναι όπως και η διαφθορά, σημάδι ανηθικότητας και αμορφωσιάς. Και η λογική της συλλογικής ευθύνης δημιουργεί συνειρμούς σχετικούς με το πρόσφατο παρελθόν, καθόλου κολακευτικούς.

Η απώλεια της αξιοπρέπειά μας, ως χώρα μου είναι προσωπικά αφόρητη. Αν γνωρίζουμε ακόμα, τη λέξη φιλότιμο, αυτή που δεν υπάρχει σε άλλο λεξιλόγιο, πρέπει να δουλέψουμε και να τα ξαναφτιάξουμε τη χώρα από το μηδέν. Μόνο και μόνο, για να βουλώσουμε τα στόματα, όλων αυτών των άξεστων, επίδοξων ή μη ευρωπαίων, που τώρα λένε ότι τους κατέβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: