Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Δεν σεβόμαστε ούτε το θάνατο ενός νέου ανθρώπου

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τραγωδία από το θάνατο ενός νέου παιδιού, γιατί οι νέοι είναι το μέλλον, ενώ μαζί τους πολλές φορές πεθαίνει και η υπόλοιπη οικογένειά τους. Και αντί μπροστά σε αυτό το γεγονός να σταθούμε με δέος, καθόμαστε και πολιτικολογούμε.

Αντίθετα με πολλούς συμπατριώτες μας, δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε. Η δικαιοσύνη έχει το καθήκον να διερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες. Αλλά δεν πιστεύω πως οι ελεγκτές και οδηγοί των τρόλεϊ πηγαίνουν να αναλάβουν βάρδια με φονικές διαθέσεις. Πιστεύω πως είναι αυτό που λέμε η κακιά στιγμή, όταν ο θυμός καταλύει τη λογική, και για μια πραγματικά ασήμαντη αφορμή, χάνεται μια ζωή... Ελπίζω ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, αν και αυτό δεν πρόκειται να απαλύνει τον πόνο των γονέων.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που παριστάνουν τους δικαστές, έβγαλαν το πόρισμα που εξυπηρετεί τα τιποτένια συμφέροντά τους, και ψαρεύουν για ψήφους με τον πλέον ελεεινό τρόπο....

Το περιστατικό μας δίνει την αφορμή να διαπιστώσουμε την κατάντια μας. Στην χώρα μας, υπάρχουν συμπατριώτες μας που θεωρούν ότι το να μη πληρώσεις εισιτήριο στα ΜΜΜ είναι πράξη επαναστατική! Η αθέτηση υποχρεώσεων που προκύπτουν από το νόμο, είναι ή δεν είναι πράξη αντικοινωνική;

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι εκεί που είναι, κυρίως από αυτούς που δεν πληρώνουν, καθώς το κράτος μετακυλίει την χασούρα του στους νομοταγείς. Όπως ακριβώς γίνεται και με τη φορολογία, όπου αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους, καταλήγουν να πληρώνουν για όλους!

Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά και την πνευματική μας φτώχεια... Περιμένω από τους περίφημους πνευματικούς ανθρώπους, να είναι ευαίσθητοι και πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στο θάνατο ενός παιδιού. Αλλά από ότι φαίνεται η πνευματική χρεοκοπία, προηγείται κατά πολύ της αντίστοιχης οικονομικής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: