Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

UFO

Χθες το βράδυ, είδα αποσπάσματα από τις «Πύλες του Ανεξήγητου», τη γνωστή εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα. Το θέμα της εκπομπής, ήταν η θέαση ενός ΑΤΙΑ (UFO) στο Γύθειο, το οποίο άφησε μάλιστα σημάδια σε ένα χωράφι.

Το συγκεκριμένο θέμα, πάντα με γοήτευε. Θυμάμαι, τα καλοκαίρια στην Ιστιαία, μετά τη δύση του ηλίου, αφού τελειώναμε το παιχνίδι, μαζεύονταν όλη η παρέα και λέγαμε ιστορίες για φαντάσματα, εξωγηϊνους και άλλα τέτοια τρομακτικά. Ως παιδιά τρομάζαμε, αλλά και διασκεδάζαμε, καθώς η περιέργειά μας, κεντρίζονταν από αυτά τα μυστήρια θέματα.

Τα συγκεκριμένα θέματα, συνέχισαν να με απασχολούν και στην εφηβεία. Όμως σιγά, σιγά άρχισα να γίνομαι σκεπτικιστής. Με λίγο ψάξιμο και με ψύχραιμη ματιά, μπορεί κανείς να διαπιστώσει, ότι το μεγαλύτερο μέρος από όλες αυτές τις ιστορίες, είτε είναι απάτες/φάρσες είτε έχουν μια λογική απάντηση. Έπαψα και εγώ να ασχολούμε...

Βέβαια, στο θέμα των ΑΤΙΑ, έχω γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είχαν κάποια προσωπική εμπειρία, κυρίως κάποιο φωτεινό αντικείμενο, στο νυχτερινό ουρανό. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι όλοι τους λένε αλήθεια, είναι πολύ εύκολο, βλέποντας ένα αεροπλάνο, ένα δορυφόρο ή κάτι τέτοιο, να το μπερδέψεις με κάτι που δεν ανήκει στον κόσμο αυτό.

Δεν πιστεύω πια στα ΑΤΙΑ, όμως δεν έπαψα ποτέ να ελπίζω πως θα μου συμβεί κάτι που θα το αλλάξει αυτό, βάζοντας ξανά το μυστήριο στη ζωή μου, κάνοντάς την πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: