Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Θάνατοι στο Στρατό

Για άλλη μια φορά, οι ένοπλες δυνάμεις είναι στην επικαιρότητα για τον πλέον τραγικό λόγο. Τρεις νέοι άνθρωποι πέθαναν μέσα σε στρατόπεδα, ο ένας από την μάστιγα των ναρκωτικών, ο δεύτερος από την καρδιά του, και ο τρίτος από ηλεκτροπληξία (!).

Είμαι υπέρ της στρατιωτικής θητείας, καθώς θεωρώ ότι είναι καθήκον, αλλά και τιμή να σου αναθέτει η πατρίδα, την προστασία του ελληνικού για ένα χρονικό διάστημα. Βέβαια, κάτι τέτοιο ακούγεται στην εποχή του ατομικισμού και του ωχαδερφισμού τουλάχιστον αστείο...

Ο ΕΣ εκτός από τα τεράστια χρηματικά ποσά από το υστέρημα μας, διαχειρίζεται και κάτι ακόμα πιο πολύτιμο: νέους ανθρώπους, που ως γνωστών είναι το μέλλον. Αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να τους εκπαιδεύσει, ώστε σε περίπτωση πολέμου ή κάποιας έκτακτης κατάστασης να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο.

Η ασφάλεια του ανθρωπίνου αυτού δυναμικού πρέπει να είναι η κύρια προτεραιότητα, της ηγεσίας του ΕΣ. Είναι αδιανόητο να χάνονται νέοι άνθρωποι, σε πολλές περιπτώσεις από ατυχήματα που πολύ εύκολα, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ειδικά στην περίπτωση του παιδίου που έπαθε ηλεκτροπληξία, είναι απίστευτα τραγικό αλλά και ηλίθιο, όταν δισεκατομμύρια ευρώ δίνονται για όπλα, και δεν βρέθηκε ένα μικρό ποσό ώστε η ηλεκτρική εγκατάσταση του στρατοπέδου να είναι ασφαλής.Δυστυχώς, η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική...

Ας ελπίσουμε, ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία να δουλέψουν, ώστε να μην κλείσει άλλο σπίτι, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να προασπίζουν το μέλλον της χώρας και όχι να το δολοφονεί.

Κλείνοντας, ελπίζω ο στρατός να φερθεί με τον δέοντα σεβασμό, στην οικογένεια των νεκρών παιδιών... όπως και οι δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: