Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

O Κίσσινγκερ είχε προειδοποιήσει...

"Αυτό που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο από το να είσαι εχθρός των ΗΠΑ, είναι να είσαι σύμμαχός τους". Αυτή η φράση του Χένρυ Κίσσιγκερ ήρθε στο μυαλό μου, όταν άκουσα για την Ρωσική αντίδραση, στη Γεωργιανή εισβολή στην Νότια Οσετία.

Ως γνωστόν, η Γεωργία εισέβαλε στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετία, με αποτέλεσμα να υποστεί ένα συντριπτικό πλήγμα από την αστραπιαίο επίθεση (όπως αστραπιαίος πόλεμος,blitzkrieg) της Ρωσίας. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι ΗΠΑ ενθάρρυναν τη σύμμαχό τους σε μια τέτοια τρέλα,προσωπικά το θεωρώ απίθανο να έκαναν κάτι τέτοιο, σίγουρα όμως δεν τους απέτρεψαν αποτελεσματικά,.με τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Η Ρωσία να κερδίζει μια εντυπωσιακή νίκη, στέλνοντας μηνύματα σε εχθρούς (ΗΠΑ) αλλά και σε πρώην "φίλους", ειδικά αυτούς με ρότα προς την Δύση (βλ. Ουκρανία)
  • Η Γεωργία κατέρρευσε στρατιωτικά, ενώ το μέλλον του ηγέτης της είναι σκοτεινό
  • Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο, να αποστείλουν στρατό ως επιτηρητή της εκεχειρίας (δηλαδή προστάτη τη Γεωργίας) διασπείροντας ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις τους, με το κόστος που αυτό συνεπάγεται
  • Η ανθρωπότητα μπήκε για άλλη μια φορά σε ψυχροπολεμική περίοδο
  • Χιλιάδες τραγωδίες, ανθρώπων (ανεξάρτητα από πλευρά) που έχασαν την ζωή τους, την αρτιμέλεια τους,τις οικογένειες και τους φίλους τους και τους κόπους μιας ζωής.
Κανείς δεν γνωρίζει τις επόμενες πράξεις του αυτού του δράματος, όπως και το ποιο θα είναι το επόμενο. Και να μην ξεχνάμε πως η γειτονιά μας έχει πολύ κακή παράδοση σε τέτοια δράματα.


1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς,
Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους. Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους. Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα. Ας σώσουν οι σκοπιανοί τους σέρβους. Aθως είναι σλαβοκουμουνοκλώσσα.

Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
να ασπασθούν τους Τούρκους.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ