Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η επανάσταση της... Πίστας

"Δεν έχω να σας δώσω άλλους φόρους, ελάτε να πληρωθείτε σε είδος", έγραψε στο twitter της η κα Σαμίου, αναστατώνοντας τον ανδρικό πληθυσμό, καθώς η εν λόγω καλλιτέχνιδα είναι ωραία γυναίκα (τουλάχιστον εμένα μου αρέσει). Βέβαια τα μουσικά μου γούστα είναι κάπως διαφορετικά.

Έχει δίκιο να θυμώνει η κα Σαμίου; Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι αυτοί, που μη μπορώντας να κρύψουν τίποτα, φορολογούνται για εισοδήματα στα οποία ήδη έχουν πληρώσει φόρους. Θέλοντας και μη, είναι φορολογικά συνεπείς. Ο χώρος του θεάματος πρέπει να διαμαρτύρεται;

Είναι οι καλλιτέχνες μας φορολογικά συνεπείς; Εισέπραξαν ή όχι αστρονομικές αμοιβές τα τελευταία τριάντα χρόνια; Πολλά μαγαζιά στα οποία εμφανίζονταν η κα Σαμίου και οι συνάδελφοί της, δήλωναν και δηλώνουν ζημίες, ναι ή όχι; Τι έγινε άραγε η υπόθεση των φεσιών του ερωτιάρη λαϊκού βάρδου; Η του άλλου, του μεγαλοσυνθέτη ανοησίων που είχε βγει στη σέντρα για φοροδιαφυγή πριν από δέκα χρόνια;Πόσα δις, που δανειστήκαμε από το εξωτερικό, χάθηκαν σε λουλούδια, ουϊσκια σπέσιαλ, και "ζημιές" στα σκυλλάδικα;

Η κα Σαμίου θα έχει δίκιο, αν όπως και εγώ είναι φορολογικά συνεπής। Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είναι διπλά οργισμένη, τόσο απέναντι στο άχρηστο Κράτος μας, αλλά και στους συναδέλφους της। Διαφορετικά, ας αναλογιστεί την ευθύνη της γιατο σημερινό χάλι της χώρας। Κια ας ζητήσει έστω και νοητά συγνώμη, κυρίως από τους νέους ανθρώπους, που δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί το φορολογικό απόρρητο, να δημοσιοποιηθούν οι δηλώσεις εισοδημάτων όλων μας. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να ξέρουμε ποιος δικαιούται να μιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: