Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θα την πληρώσουν αυτοί που φταίνε λιγότερο

Πιέζει η Τροϊκα για κατάργηση του 13-14 μισθού στον ιδιωτικό τομέα, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Λες και υπάρχει σοβαρή επιχείρηση που θα έρθει να επενδύσει σε μια χώρα, με τόση διαφθορά, με δαιδαλώδη γραφειοκρατεία και διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα.

Τις τελευταίες ημέρες έχω καταλήξει στο συμπέρασμα,πως τα μέτρα αυτά δεν αποσκοπούν στην αναδιάθρωση της οικονομίας, ούτε και στην εξασφάλιση των χρημάτων των δανειστών. Θέλουν να μας τιμωρήσουν για την ανευθυνότητά μας, ώστε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη να ζητήσει ξανά διαγραφή χρεών.

Αλλαγές και θυσίες πρέπει να γίνουν, γιατί στην παρούσα κατάσταση τα κάθε λογής παράσιτα και απατεώνες, καταπνίγουν οτιδήποτε καινούργιο και δημιουργικό εγχείρημα. Αυτά που θα επιβληθούν, απλά θα ισχυροποιήσουν το λαϊκισμό και θα αποτρέψουν τις οποίες σωστές μεταρρυθμίσεις.

Όπως και να το κάνουμε, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουμε μικρότερες ευθύνες. Ούτε τη σιγουριά του Δημοσίου είχαμε, πληρωνόμασταν λιγότερο και δουλεύαμε περισσότερο. Από την άλλη οι επιχειρηματίες σπατάλησαν τα κέρδη των επιχειρήσεων αντί να τα επανεπενδύσουν, φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύουν. Και όλα αυτά σε μια οικονομία που βασίζεται στην εισαγωγή και στην κατανάλωση.

Για άλλη μια φορά, αυτοί με τα λιγότερα προνόμια, θα υποστούν τις μεγαλύτερες θυσίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: