Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοχρονιά και reset...


Όταν ήμουν νεότερος πίστευα σε μια μεταφυσική διάσταση της Πρωτοχρονιάς. Ίσως πίστευα, πως η έλευση του νέου χρόνου, θα λειτουργούσε σαν το reset στους υπολογιστές. Η επανεκκίνηση θα έλυνε τα προβλήματα και ο νέος χρόνος θα έφερνε όσα μου στέρησε ο προηγούμενος.

Βλέπετε, 30 και βάλε χρόνια στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, έμαθα τουλάχιστον ένα πράγμα: το reset λύνει τα περισσότερα προβλήματα, τόσο στα ταπεινά Pc ή Laptops που έχουμε στο σπίτι, όσο και σε πανίσχυρους servers. 

Πλέον στα 45 είμαι πιο ρεαλιστής και πιο κυνικός. Έπαψα να πιστεύω στα θαύματα... Όπως έλεγε και ο Ηράκλειτος, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι το πεπρωμένο του. Εκσυγχρονίζοντας τον σκοτεινό φιλόσοφο, θα παρομοιάσω τον χαρακτήρα με το λειτουργικό του υπολογιστή (Windows 10, Ubuntu κ.α.). Η επανεκκίνηση, θα "διορθώσει" ένα παροδικό πρόβλημα, αλλά δεν θα βελτιώσει ή χαλάσει το εγκατεστημένο λειτουργικό.

Σας/μας  εύχομαι ο χρόνος που μόλις ξεκίνησε να φέρει ευτυχία και εκπλήρωση όλων των προσδοκιών. Μπορεί να δηλώνω και να νοιώθω κυνικότερος του Διογένη, αλλά στην πραγματικότητα ο δεκάχρονος μέσα μου, πιστεύει ακόμα στα θαύματα...

Χρόνια πολλά & ευτυχισμένο το 2017!

Δεν υπάρχουν σχόλια: