Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Το μεσαίο δάκτυλο της Αφροδίτης

Το εξώφυλλο του νέου τεύχους, του γερμανικού περιοδικού Focus, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην χώρας μας. Σε αυτό απεικονίζεται η Αφροδίτη της Μύλου, φορώντας την ελληνική σημαία ως παρεό, να υψώνει το μεσαίο δάκτυλο του χεριού ενώ ο κύριος τίτλος του είναι: "Κλέφτες στην Ευρωοικογένεια".

Η επιλογή του συγκεκριμένου εξωφύλλου είναι και μια βάναυση κακοποίηση της αισθητικής, που εκτός από προσβολή σε όλους τους έλληνες αδιακρίτως,προσβάλει και τον μέσο γερμανό αναγνώστη της φυλλάδας αυτής. Είναι παρήγορο για τον εγχώριο τύπο, ότι ούτε το πιο κιτρινορόζ έντυπο που εκδίδεται στην χώρα μας, δεν θα ντύνονταν με ένα τέτοιο κιτσαριό.Ίσως τελικά η δημοσιογραφία στις πολιτισμένες χώρες, να είναι κατωτέρου επίπεδου από αυτή της χώρας μας.

Πέρα από προσβολή της αισθητικής, η θεώρηση όλων των ελλήνων ως κλεφτών είναι και προσβολή της λογικής. Με ανάλογο τρόπο σκέψης, μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους γερμανούς για κακογουστιά, έχοντας ως επιχείρημα το συγκεκριμένο εξώφυλο. Και ίσως το σημαντικότερο: είναι άτιμο να κλοτσάς κάποιον που είναι ήδη πεσμένος στο έδαφος. Η Ελλάδα περνά ίσως τις δυσκολότερες ώρες της σύγχρονης ιστορίας της, και κάποιοι παριστάνουν τους τσάμπα μάγκες.

Όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκτός από οργή, πρέπει και να μας προβληματίσουν. Είτε το θέλουμε, είτε όχι τα δικά μας λάθη έφεραν τη χώρα μας σε αυτό το χάλι. Οι ευρωπαίοι έχουν δίκιο να μας κοιτούν με μισό μάτι, καθώς σπαταλήσαμε αλόγιστα τα κοινοτικά κονδύλια, χάσαμε τεράστιες γεωπολιτικές ευκαιρίες, και καταντήσαμε ένας κράτος επαιτών. Και δεν δέχομαι ότι για όλα φταίει η ηγεσία μας, καθώς ΕΜΕΙΣ τους εκλέγουμε και τους ξαναεκλέγουμε.

Η πρέπουσα απάντηση σε κάθε ξεφτίλα που μας την πέφτει, στην ώρα της αδυναμίας μας, είναι να τους δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αφού στείλουμε σπίτια τους, η φυλακή τους ανάξιους, να σηκώσουμε τα μανίκια, και με το φαντασία και το φιλότιμο μας, να ανακάμψουμε και να τους ξεπεράσουμε. Να δουλέψουμε για τα όνειρά, και τα παιδιά μας, να ανατρέψουμε τα μοντέλα και τις προβλέψεις τους, να τους κάνουμε να μας κοιτούν σα χάχες, και μετά να τους προτείνουμε που θα βάλουν το μεσαίο δάκτυλο της Αφροδίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: