Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θαυμάστε λογική!

Μια σοφιστεία που φοριέται πολύ εσχάτως, είναι η ακόλουθη: "Πιάσανε του (φερόμενους) ως τρομοκράτες, αλλά αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα είναι έξω." Δηλαδή ρε μάγκες, για να καταλάβω, αφού δεν βρίσκονται οι υπεύθυνοι για το μπάχαλο της χώρας, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει.

Δεν υποστηρίζω ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας λειτουργεί άψογα, θα ήμουν ανόητος, όταν μάλιστα η υπόθεση του κου Χριστοφοράκου είναι τόσο πρόσφατη.Αλλά ο παραπάνω ισχυρισμός μπάζει: λες και όλα θα ήταν καλά στη χώρα, αν δεν υπήρχαν πέντε, δέκα, εκατό μεγαλολαμόγια να κλέβουν & να διαφθείρουν. Ναι ρε παλικάρια, υπάρχουν και είναι ανάμεσά μας. Και είναι βολικό και παρήγορο, να τα ρίξουμε όλα πάνω τους. Να διώξουμε την ευθύνη από πάνω μας, που ψηφίζουμε αυτούς που ψηφίζουμε. Που δεν είναι απαραίτητο να 'ναι κλέφτες αλλά απλά άχρηστοι, στη τελική το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σε μας που κάνουμε, που κατά καιρούς κάνουμε τη μικρολαμογιά μας. Αλλά και σε όλους εμάς, που βλέπουμε τους κουτοπόνηρους απατεωνίσκους να κλέβουν την κοινωνία και εμάς μέσα, και κάνουμε την κοροϊδα.

Αυτοί οι συλλογισμοί είναι ύποπτοι: μας θέλουν θεατές, να θεωρούμε ότι είμαστε ανίσχυροι, τηλεθεατές και θύματα. Χωρίς όμως την ανοχή, τη συνενοχή και τη ψήφο μας, απλά όλοι αυτοί δεν υπάρχουν!

Ναι ρε, έχουμε δύναμη και ευθύνη, και αν πραγματικά θέλουμε όλα θα δουλέψουν ρολόι. Ο ρόλος του θύματος, προσφέρει πολλά κομφόρ, αλλά αν δε θέμε να τρώμε φάπες, πρέπει να τον αποβάλουμε.

Όσο για τους επαναστάτες της TV, τους εκ των Βορείων Προαστίων ορμώμενους, και με την υψηλή κοινωνία συχνωτιζόμενους, το ξαναλέω: η επανάσταση δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά!*

Βέβαια, η λογική αυτή έχει και τα υπέρ της. αφού οι μεγαλοαπατεώνες δεν μπαίνουν στην ψειρού, μπορώ και 'γω αν απαλλοτριώσω ένα iPad. Τι να κάνω έχω και ΄γω τις επιθυμίες μου.

* Επανάσταση δεν γίνεται μέσω τελεόρασης....

Δεν υπάρχουν σχόλια: