Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η θυσία του κου Βενιζέλου

«Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω και, προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική». Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος. (Πηγή:www.capital.gr) Με λίγα λόγια, η προσπάθειά του να σώσει την χώρα, ενδεχομένως να τον εμποδίσει να γίνει στο μέλλον πρωθυπουργός.

Οι πολιτικοί μας, δεν φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη κατάντια της χώρας; Δεν είναι η ελάχιστη τους υποχρέωση, να θυσιάσουν τα πάντα, στην προσπάθεια διάσωσής της, για να εξιλεωθούν απέναντι στις μελλοντικές γενιές;

Κύριε Υπουργέ, αποκτήσατε υψηλά αξιώματα έχοντας φτάσει ένα σκαλί πριν την πρωθυπουργία.Αν μείνει ο στόχος αυτός ανεκπλήρωτος, η ευθύνη θα βαρύνει τον συνολικά αποτυχημένο πολιτικό κόσμο, αλλά και τα σφάλματα που κάνατε εσείς προσωπικά, τα οποία έχουν βαρύτατες συνέπειες για τη χώρα μας.

Καθώς αναφερόμαστε σε προοπτικές, αλήθεια ποιες είναι οι προοπτικές των νέων ανθρώπων, που πρέπει να ζήσουν και να δημιουργήσουν σε μια χώρα χρεοκοπημένη, όχι μόνο οικονομικά, αλλά πνευματικά και ηθικά. Και το τραγικότερο: δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη για αυτή την κατάντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: