Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Κάτσε, Κατίδης και νέοι φερέλπιδες ποδοσφαιριστές

Πέρυσι, με αφορμή ένα μάλλον κρύο ανέκδοτο, ουσιαστικά τερμάτισαν την αθλητική σταδιοδρομία της Βούλας Παπαχρήστου. Η αιτία ήταν μάλλον ο τότε δεσμός της με τον Ηλία Κασσιδιάρη...

Την ποδοσφαιρική σεζόν που μας πέρασε, ο παίκτης της ΑΕΚ, Κατίδης πανυγίρισε το γκολ που πέτυχε χαιρετίζοντας ναζιστικά. Η προσβολή προς το λαό της ΑΕΚ ήταν μεγάλη, και εννοείται πως έπρεπε να τιμωρηθεί. Ζήτησε μεν συγνώμη, αλλά οι δικαιολογίες που προέβαλε ήταν προσβητικές για την νοημοσύνη του. Η τιμωρία που του επιβλήθηκε όμως ήταν υπερβολικά σκληρή και άδικη.

Νέο κρούσμα, από τον Αλβανό και πολύ καλό παίκτη του ΠΑΟΚ, Κάτσε που βγήκε φωτογραφία με μπλούζα του UCK. Προσέβαλε το λαό του ΠΑΟΚ αλλά και τους συμπατριώτες του. Οι δικαιολογίες του είναι το ίδιο ηλίθιες με του Κατίδη. Να τιμωρηθεί; Ναι, αλλά όχι υπερβολικά.

Ξεχωρίζω την υπόθεση Παπαχρήστου, όπου οι εμπλεκόμενοι στην αθλητική της εκτέλεση πρέπει να ντρέπονται. Θεωρώ πως και οι δύο παίκτες πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. Βέβαια, οι συνήθως υπερευαίσθητοι δημοκράτες, στην υπόθεση Κάτσε κάνουν την πάπια. Βλέπετε αγαπάμε όλους τους εθνικισμούς εκτός από τον ελληνικό. Σε καμία περίπτωση, δεν θέλω να τιμωρηθεί υπερβολικά σκληρά ο Κάτσε, όπως τιμωρήθηκε ο υπερβολικά σκληρά ο Κατίδης.

Από εκεί και πέρα, πρέπει οι νεαροί παίκτες, που λόγο κρίσης έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με τα χρώματα των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου να βάλουν μυαλό. Μπορεί να φορά κάποιος τη φανέλα του Θρύλου για παράδειγμα, αλλά έχες πάρα πολλά να αποδείξει και ακόμα περισσότερα να πετύχει. Να εκτιμά το γεγονός, ότι ανήκει στη ελάχιστη μειοψηφία των συναδέλφων τους, που θα έχουν την ευκαιρία να φορέσουν τη φανέλα με το Τριφύλλι ή με το Θεό του Πολέμου. Και πάνω από όλα, αν δεν υπήρχαν τα εκατομμύρια των φιλάθλων, που τρέφουν μια παιδική αγάπη για την μπάλα και την ομάδα, δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους (ΤΜ).

Πρέπει και οι ομάδες να πάρουν μέτρα. Επενδύουν επάνω στα παιδιά αυτά,και πρέπει να έχουν κάποιους σοβαρούς ανθρώπους να τα προσέχουν. Όχι μόνο για ανόητες ενέργειες όπως αυτών των δύο: για τις περίεργες συναναστροφές με καλλιτέχνιδες της νύχτας,  να μην κάνουν καταχρήσεις, αλλά και για να τους ρίχνουν καμιά φάπα, όταν σηκώνουν τη μύτη ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: