Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Άρχισε η κάθαρση;

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη της υπόθεσης των επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν από το ΤΤ. Από ότι φαίνεται, υπάρχει πρόθεση από τη Δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι. Κανείς δεν θα περίμενε ότι θα εκδίδονταν ποτέ τα εντάλματα σύλληψης για τόσο προβεβλημένα μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, στα χρόνια πριν από την κρίση. Η ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας, όμως άλλαξε τα πάντα.

Μένει να δούμε την έκβαση της σχετικής δίκης. Οι υποθέσεις που αφορούν οικονομικά θέματα δεν είναι και τόσο απλές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η δίκη για το περίφημο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, όπου όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.Η συγκεκριμένη υπόθεση κατέστρεψε οικονομικά πάρα πολλές χιλιάδες ελλήνων, και όμως οι ευθύνες δεν μπόρεσαν να αποδοθούν δικαστικά.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η διάθεση να ξεκινήσει η περίφημη κάθαρση, που θα οδηγήσει στην τιμωρία όσων ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: