Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Προεκλογικές εξαγγελείες και Douglas Adams

Διάβαζε ή διαβάζει κανείς Douglas Adams; Στην πεντάτομη(!) τριλογία του, "Γυρίστε το Γαλαξία με Ότο Στοπ", ο συγγραφέας περιγράφει τον τρόπο, ώστε να μάθει κανείς να πετά! Όχι με κάποιο πτητικό μέσο, αλλά σαν πουλί.

Ο τρόπος αγαπητοί φίλοι είναι απλός: πέφτεις από κάπου ψηλά, και παράλληλα σου αποσπάται οι προσοχή, με αποτέλεσμα να... αστοχήσεις. Με λίγα λόγια, η πτήση είναι η αποτυχία να χτυπήσεις το έδαφος.

Κάπως έτσι αντιμετωπίζω και τις"μαγικές" ή μάγκικες λυσεις, που ανερυθρίαστα εξαγγέλλονται από επίδοξους σωτήρες, οι οποίες χωρίς πόνο και κόπο, θα διορθωσουν όλα τα προβλήματα. Όλες αυτές οι "λύσεις" βασίζονται στην ίδια λογική: να βουτήξουμε στο κενό, και απλά να αστοχήσουμε. Γιατί ουσιαστικά προτείνει να κάνουμε τα ίδια πράγματα που κάναμε τα τελευταία 30 χρόνια ("πτώση στο κενό") αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα ("αστοχία κατά την πρόσκρουση στο έδαφος". Αφού έχει προηγηθεί λαβή Ζίου Ζίτσου, όπου θα έχουμε ακινητοποιήσει του κακούς Μερκελιστές, ώστε να συνεχίζουν να "στάζουν" το παραδάκι.

Ότι και να λέμε, ο Ελληνικός Λαός αποφασίζει. Μπορεί κάποια από τις εθνοσωτήριες εξαγγελίες να γίνουν πράξη, και να μεταμορφωθεί  η Ελλάδα στο  νέο Κήπο της Εδέμ. Εγώ πάντως δεν τις πιστεύω. Και δεν θα πρότεινα το "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ότο Στοπ" σε όποιο τις πιστεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: