Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ψεκασμένοι και Ψευτοεπαναστάτες

Οι μαλακίες που διαβάζω αυτές τις μέρες, απλά είναι ανεπανάληπτες:Βλέπω παραλληλισμούς με το έπος του 1940 και την μάχη των Θερμοπυλών και τρελαίνομαι. Μήπως πολεμήσαμε το 1940 για να διορίσει ο Μεταξάς στο δημόσιο και να πάρει ΕΣΠΑ από το Χίτλερ; Ή για να αντικαταστήσει ο Ξέρξης τα Αττικά ομόλογα με άλλα αέναα με ισοτιμία στο τάλαντο;

Να χρεοκοπήσουμε, λένε οι αρούγκανοι για να γκρεμίσουμε την Ευρώπη και να ζημιωθεί η Γερμανία! Δηλαδή, θέλετε να καταστραφεί η χώρα και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές σε κατάσταση ανάλογη με αυτή της Αλβανίας, για να πάθουν ζημιές οι Γερμανοί; Συνέλθετε, είμαστε στο χείλος της Αβύσσου!

Η συνωμοσιολογία και  ο κουτσαβακισμός είναι στο αίμα αυτού του λαού. Πέρα από αυτούς που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν ή τους άλλους που πιστεύουν ότι εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά το αποτυχημένο κομμουνιστικό πείραμα θα γίνουμε παράδεισος, υπάρχουν και αυτοί με τις πιο πονηρές προθέσεις: Τρίβουν ήδη τα βρωμόχερά τους, όσοι λαχταρώντας  τη δραχμή έχοντας βέβαια τα φραγκάκια τους έξω. Θα έρθουν μετά την συντέλεια να τα αγοράσουν όλα και όλους.

Ελπίζω σε μια ακόμα πιο ρεαλιστική αντιμετώπιση του ζητήματος από τον κύριο Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Μπορεί ακόμα να μας διαψεύσει ευχάριστα, αλλά και να μας γυρίσει 100 χρόνια πίσω.

Εννοείται πως δεν γνωρίζω τι θα γίνει: Όσοι όμως αγωνίστηκαν να έρθει αυτή η Κυβέρνηση, είτε πολιτευόμενοι, είτε κάνοντας προπαγάνδα, οφείλουν να στηρίξουν τις επιλογές τους. Από Δευτέρα ας αρχίσουν να επαναπατρίζουν τα λεφτά τους, δηλώνοντας έμπρακτα την πίστη τους, στο σκοπό που υπηρέτησαν. Διαφορετικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από ελεεινοί καιροσκόποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: