Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Τελικά, υπάρχει σχέδιο

Και όμως υπάρχει σχέδιο, με καλές πιθανότητες επιτυχίας. Δεν αναφέρομαι στα αστεία έως τραγικά σχέδια, του τμήματος της Κυβέρνησης που ηγείται ο κύριος Τσίπρας. Αναφέρομαι στην άλλη παράταξη με επικεφαλής τον κύριο Λαφαζάνη.

Ποιο είναι το σχέδιο; Πολύ απλά έξοδος από το ευρώ και ίσως την ΕΕ. Στη συνέχεια, να επικρατήσει στην Ελλάδα ο υπαρκτός σοσιαλισμός, όπως δημοσίως παραδέχθηκε σε άρθρο για τον Φλωράκη, ο κύριος Λαφαζάνης. Η καθολική αποτυχία του συγκεκριμένου συστήματος, και οι καταστροφικές συνέπειες που υπέστησαν οι λαοί που το έζησαν σε τέτοια καθεστώτα, δεν τον προβληματίζει, ούτε τον ίδιο αλλά ούτε τους συνοδοιπόρους του. Φαίνεται πως πιστεύουν πως οι κ.κ. Στρατούλης, Λαφαζάνης, Φίλης και δεν ξέρω ποιος άλλος, θα πετύχουν, εκεί που απέτυχαν οικτρά οι Λένιν, Στάλιν, Μάο και δεν ξέρω ποιος άλλος.

Η παράταξη Τσίπρα, προσπαθεί να κρατήσει την χώρα στην Ευρώπη, να διατηρήσει τη στοιχειώδη συνοχή της κυβέρνησης και να μην απαξιωθεί εντελώς στους ψηφοφόρους της. Δυστυχώς, το κάθε ένα από αυτά, αποκλείει τα άλλα δύο. Αμφιβάλω, αν υπάρχουν ικανά στελέχη, για να πετύχουν κάποια από τις τρεις επιδιώξεις.

Ο λαός παράλληλα, στηρίζει την κυβέρνηση επιθυμώντας παράλληλα την παραμονή στο ευρώ και στην ΕΕ. Αργά ή γρήγορα, θα χρειαστεί να επιλέξει, χωρίς να είναι σίγουρο, ότι αυτό που θα επιλέξει θα γίνει και πραγματικότητα.

Η αντιπολίτευση είναι ασθενική. Το Ποτάμι προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση και να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση, χωρίς να είναι διατεθειμένο να γίνει δυσάρεστο σε κανένα. Η ΝΔ είναι τελειωμένη ιστορία, αν εξαιρέσουμε κάποια μεμονωμένα στελέχη όπως ο κύριος Γεωργιάδης, όπως και το ΠΑΣΟΚ.

Οι ΑΝΕΛ εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης. Ο μόνος που ακούγεται είναι ο κύριος Καμμένος, είτε για την υπόθεση των P-3B, είτε για τις προσπάθειές του να προσφέρει βάσεις σε ΗΠΑ, Ρωσία και εσχάτως Ισραήλ. Δεν φέρνει αντίρρηση σε τίποτα, ακόμα και σε θέματα που υποτίθεται έχει εντελώς διαφορετική άποψη, όπως το μεταναστευτικό.

Όπως είναι φανερό, η μόνη μας ελπίδα είναι να πετύχει την πρώτη επιδίωξη του ο κύριος Τσίπρας με την ανοχή/υποστήριξη των Ευρωπαίων. Τα υπόλοιπα ενδεχόμενα δεν θέλω να τα σκέφτομαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: