Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Η εκφωνήτρια της χρονιάς!

Η ενδέκατη πρωινή της Δευτέρας που μας πέρασε, με βρήκε στον Ηλεκτρικό με κατεύθυνση από τον Ταύρο στο Σύνταγμα. Η συγκεκριμένη διαδρομή, μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και όμορφη, ειδικά αν η διάθεσή του παρατηρητή διατηρείται σχετικά καλή, παρά το γεγονός, ότι η εργάσιμη εβδομάδα έχει μόλις αρχίσει.

Ο συρμός ετοιμάζεται να αναχωρήσει από τον σταθμό των Πετραλώνων, όταν ακούγεται η κλασσική ανακοίνωση από μια γυναικεία φωνή: "Παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα". Αν και δεν είμαι ο πλέον προσεκτικός άνθρωπος στον κόσμο, επιλέγω να στέκομαι σε γωνίες, σφίγγοντας σφικτά της επαγγελματική μου τσάντα.

Εκεί που έκλεισαν οι πόρτες, και το τρένο πάει να ξεκινήσει, αυτές ξανά-ανοίγουν. Ακολουθεί νέο ανακοινωθέν από την ίδια φωνή: "Παρακαλούνται οι επιβάτες, να προσέχουν στα σημεία που γίνεται τεχνητός συνωστισμός να προσέχουν τα προσωπικά τους είδη!". "Όπα," λέω, "ψαγμένη ανακοίνωση!"

Κλείνουν ξανά οι πόρτες για να ανοίξουν αμέσως! Ένας από τους συνεπιβάτες μου, παρατηρεί μια μικρή, μάλλον ομάδα, επιβατών να βγαίνει από το τελευταίο βαγόνι. Ακολουθεί η ανακοίνωση της χρονιάς, από την ίδια γυναικεία φωνή: "Αγαπητοί πορτοφολάδες, βγήκατε όλοι;"

Η κυρία που έκανε αυτή την ανακοίνωση, κέρδισε την εκτίμησή μου (όποια και αν είναι η αξία της) γιατί αντιμετώπισε μια ελεεινή κατάσταση (τους πορτοφολάδες) με ένα ισορροπημένο μείγμα σαρκασμού και χιούμορ.

Εννοείται πως οι εν λόγω αλήτες, συνέχισαν ανενόχλητοι το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: