Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Νομιμότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, ο κάθε παραβάτης του νόμου να αντιμετωπίζει τις συνέπειές του, είτε είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας(Πρόεδρος της Δημοκρατίας), είτε ο τελευταίος (εγώ). Δυστυχώς, στην χώρα μας αυτό δεν ισχύει. Στα πλαίσια της κρίσης, και της διογκούμενης δυσαρέσκειας ίσως αυτό να αρχίσει να αλλάζει. Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, αν οι Βουλευτές της αποδειχθούν ένοχοι πρέπει να καταδικαστούν, χωρίς ενδοιασμούς.

Υπάρχει πρόθεση να εφαρμοστεί η νομιμότητα στη χώρα μας. Συλλαμβάνονται επιτέλους, ταραξίες του λεγόμενου Αντιεξουσιαστικού χώρου, κάτι που σπάνιζε τα προηγούμενα χρόνια.Η ηγεσία του κυρίου Δένδια, φαίνεται έως τώρα αποτελεσματική. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον δεν θα μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πέρα από τη Δικαιοσύνη, όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Οι πράξεις βίας πρέπει να καταδικάζονται καθολικά, ανεξάρτητα από ιδεολογικές συγγένειες. Δεν πρέπει να εμφανιστούν ξανά, κομματικές ομάδες ροπαλοφόρων, που να υποκαθιστούν την Αστυνομία, ως Λαϊκά Ματ για παράδειγμα. Η απόρριψη της ιδεολογική υπεροψία, και της εμμονή σε αποτυχημένα ιδεολογήματα είναι επίσης αναγκαία. Οι αιτίες των δεινών που βασανίζουν τη χώρα μας, υπάρχουν ακόμα.

Τέλος, θεωρώ το λαϊκισμό την χειρότερη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Όλοι οι πολιτικοί χώροι πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να περιγράψουν τις αναμενόμενες επιπτώσεις τους και βάση αυτών να κριθούν από τους πολίτες.Happenings, συνθήματα, και οι φθηνές προεκλογικές υποσχέσεις δεν είναι δείγμα σοβαρής πολιτικής στάσης.

Ο δρόμος προς την σωτηρία της χώρας είναι μακρύς και δύσκολος ενώ κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι θα τον βρούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: