Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τσίπρας:«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας»

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας πως «αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις» αλλά «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη».

Με λίγα λόγια, να εκβιάσουμε την Ευρώπη:"Κοιτάξτε να δείτε, να φουντάρουμε αλλά θα σας πάρουμε μαζί μας". Τουλάχιστον ο κος Τσίπρας αναγνωρίζει πως θα έχουμε σοβαρά προβλήματα, που βέβαια δεν μας εξηγεί πως θα τα αντιμετωπίσουμε. Όσο για το αν η Ευρώπη διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο, οι Ευρωπαίοι "ξεφορτώθηκαν" σε μεγάλο βαθμό τα ελληνικά ομόλογα, και φρόντισαν να έχουν και σχέδια αντιμετώπισης ενός τέτοιου ενδεχομένου.

Αυτές είναι οι περίφημες εναλλακτικές λύσεις; Τέτοιου επιπέδου προτάσεις έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτές είναι οι λεγόμενες αριστερές προτάσεις;

Κύριε Τσίπρα, πιστεύετε πως εμείς οι Έλληνες έχουμε δυνατότητες να ανατρέψουμε με την πνευματική και σωματική εργασία μας; Ότι για τα δεινά τις φταίνε μόνο οι ξένοι; Δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε την χώρα μας σας στέρεα θεμέλια. Εγώ πιστεύω στο λαό μας και ειδικά στους νέους ανθρώπους. Εσείς;

Και κάτι τελευταίο: Θίγομαι που διάφοροι καλοθελητές μας βρίζουν ως τεμπέληδες και απατεώνες. Δεν γουστάρω να μου κολλήσουν άλλη μια ρετσινιά, αυτή του εκβιαστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: