Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μια πρόταση για το Δημόσιο Τομέα

Η γραφειοκρατεία είναι κακά τα ψέμματα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τόπου. Ένας πιο αποτελεσματικός Δημόσιος Τομέας είναι απαραίτητος στη προσπάθεια της χώρας, να βγει από το αδιέξοδο. Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Κατ' αρχήν σε κάθε υπηρεσία, πρέπει να δημιουργηθεί από μια ομάδα εργασίας (όχι επιτροπή), στελεχωμένη από έμπειρους υπαλλήλους. με αποστολή την καταγραφή όλων των διαδικασιών. Κάθε μια από αυτές μετά πρέπει να:

  • απλοποιηθεί
  • επιταχυνθεί
  • απαιτεί τα ελάχιστα στο μέτρο του δυνατού έγγραφα(βεβαιώσεις, πιστοποιητικά)
  • τυποποιηθεί
Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δημιουργηθεί ένας οδηγός, τόσο για τους ΔΥ, όσο και για τους πολίτες, βάσει του οποίου θα λειτουργούν οι υπηρεσίες και θα συναλλάσσονται οι πολίτες. Ο συγκεκριμένος οδηγός, πρέπει να είναι σύντομος και γραμμένος σε απλή γλώσσα. Δεν χρειάζεται να είναι μόνο σε έντυπη μορφή, αλλά και σε ηλεκτρονική, διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Με αυτό τον τρόπο, η γραφειοκρατεία μειώνεται, όπως και ο απαιτούμενος χρόνος για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι απλές και ξεκάθαρες διαδικασίες, θα πλήξουν και τη διαφθορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: