Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Θέλετε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, ναι ή όχι;

Σάλος από το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών, προς τις ΔΕΚΟ, Τράπεζες, παρόχους κινητής τηλεφωνίας και άλλες εταιρείες, για την παροχή στοιχείων ώστε να γίνεται αντιπαραβολή με αυτά που δηλώνουν οι φορολογούμενοι. Άρχισαν οι τσιρίδες για δήθεν προσωπικά δεδομένα, 1984, χάραγμα Αντίχριστου, 666 και λοιπά καραγκιοζιλίκια. Άκουσα μια δημοσιογράφο να προτείνει ως παράδειγμα γυναίκας που την... συντηρεί ο φίλος της, και πόσο άδικο θα είναι για αυτή.

Δηλαδή, κάποιος που δηλώνει 4.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, και πληρώνει 1.000 ευρώ, δεν πρέπει να ελεγχθεί; Η κάποιος με μηδενικό εισόδημα, που πληρώνει καμιά δεκαριά λογαριασμούς το μήνα ΕΥΔΑΠ δεν είναι ύποπτος;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, αντιρρήσεις έχουν δικαίωμα να εκφέρουν μόνο οι μηχανογράφοι του ΥΠ.ΟΙΚ, καθώς θα χρειαστεί να βγάλουν άκρη με τα τεράστια αρχεία που θα λάβουν, και τις ιδιαιτερότητες του κάθε format που θα έχει το καθένα. Όλοι οι υπόλοιποι, αν πραγματικά επιθυμούν φορολογική δικαιοσύνη πρέπει να επικροτήσουν. Χρειάζονται δραστικές λύσεις, τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: