Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Λίστες, ψέμματα, ανικανότητα και λαϊκισμός!

Η ιστορία σχετικά με την περίφημη λίστα Lagard,μας δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως φτάσαμε ως εδώ.  Διαβάζοντας την σχετική ειδησεογραφία, κάποιος που δεν γνωρίζει την περιώνυμη ελληνική πραγματικότητα, μπορεί να αποκτήσει μια καλή εικόνα και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου φέρουν τεράστιες ευθύνες για το πως την "χειρίστηκαν". Ενώ όλα τα κράτη την χρησιμοποίησαν για να τσακώσουν φοροφυγάδες, εδώ "χάθηκε" και την "ψάχναμε" σε συρτάρια. Λες και έχουμε πολλά όπλα για να "πιάσουμε" κάποιους από αυτούς που ποτέ δεν πληρώνουν. Ειδικά ο δεύτερος, αν αποδειχθεί ότι έβγαλε τα ονόματα συγγενών του και δεν έπεσε θύμα σκευωρίας τότε έχει διαπράξει μια από τις πιο χοντροκομμένες και ταυτόχρονα ανόητες  απάτες εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Είναι όλοι όσοι περιλαμβάνονται στην λίστα ένοχοι; Είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό παράνομοι; Όχι αν τα έχουν βγάλει τίμια και έχουν πληρώσει τους φόρους τους. Μπορεί κανείς να κατηγορήσει όσους προσπαθούν να διαφυλάξουν τους κόπους μιας ζωής, από τους διάφορους αριστερούς και δεξιούς φωστήρες που ψηφίζουμε; Βέβαια το να κατηγορείς ανεξαιρέτως όλους τους καταθέτες του εξωτερικού, βολεύει τους λαϊκιστές πολιτικούς , που ψάχνουν να ρίξουν αλλού τις ευθύνες τους.

Η λίστα μπορεί να φανεί χρήσιμη. Να διασταυρωθούν τα στοιχεία (εδώ γελάμε) και να εξεταστούν οι περιπτώσεις που υπάρχουν ενδείξεις παρανομίας. Είναι μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που ο κρατικός μηχανισμός πλεονέκτημα απέναντι στους φοροφυγάδες. Μην ξεχνάμε πως σχεδόν πάντα οι δεύτεροι υπερτερούν σε σχέση με το δυσκίνητο απρόθυμο γραφειοκρατικό κρατικό μηχανισμό, διαθέτουν τα μέσα, τις γνώσεις και το κίνητρο  να ξεφεύγουν  αθετώντας τις υποχρεώσεις τους. Από το έως τώρα χειρισμό της, δεν περιμένω σχεδόν τίποτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: