Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Το χειρότερο κατεστημένο των Πανεπιστημίων

Πέρασα 6 χρόνια της ζωής μου, στα δυο μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας. Είχα την ατυχία να δω τις κομματικές νεολαίες, ειδικά της Αριστεράς εν δράση. Συνεχής προσπάθεια για να καταληφθούν οι σχολές, ακόμα και για γελοία προσχήματα, όπως να σταματήσει ο Πόλεμος στον Κόλπο. Συνελεύσεις επί συνελεύσεων, που κρατούσαν ώρες, μέχρι να μείνουν μόνοι τους και να ψηφίσουν τα δικά τους. Ρύπανση παντού από αφίσες και πανό.

Γιατί να μην το κάνουν; Χάρη στους νόμους του Ανδρέα, και τις διαλυτική παρουσίας των κομμάτων ευνοούνται οι δοσοληψίες με τους καθηγητές. Οι αγωνιστάδες δεν πρέπει να στερηθούν το πτυχίο τους, τόσο αγώνα κάνουν. Αν μάλιστα κολλάνε ωραία τις αφίσες, κρατάνε γερά τις ντουντούκες, και επαναλαμβάνουν κατά γράμμα τα ξύλινα τσιτάτα, τότε υπάρχει δυνατότητα σταδιοδρομίας σε κάποιο κόμμα.

Όλοι αυτοί, είναι το χειρότερο κατεστημένο των ΑΕΙ, μια ακόμα πληγή, μαζί με την οικογενειοκρατία και την ευνοιοκρατία.

Προτρέπω τους φοιτητές να προστατέψουν το μέλλον τους, και να μην αφήσουν όλους αυτούς να κουρελιάζουν τα πτυχία, για τα οποία τόσες θυσίες κάνουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Απομονώστε τους και αγνοήστε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: