Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ελευθερία λόγου;

Ποια είναι τα όρια της ελευθερίας του λόγου; Έχει κάποιος το δικαίωμα μέσω του internet, να βρίζει νεκρούς; Να προτρέπει σε πράξεις βίας; Είναι ελευθερία του λόγου, η παραβίαση των δικαιωμάτων κάποιων συμπολιτών μας; Να επεκτείνω το συλλογισμό μου. Θα έπρεπε ένα site να μπορεί να δημοσιεύσει στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς; Ιατρικά ιστορικά; Σεξουαλικές προτιμήσεις με σχετικό οπτικοακουστικό υλικό;

Θρίαμβος, λέει για την ελευθερία του λόγου, η αθώωση των καθηγητών για την υπόθεσή του Indymedia, όπως δήλωσε ο συμπαθής και σεβαστός κος Κουβέλης . Δεν νομίζω βέβαια πως η οργανωμένη πολιτεία ήθελε να θίξει τον συγκεκριμένο, συντηρούμενο από το κράτος ιστότοπο. Δηλώσεις υπέρ του, έχει κάνει η κα Διαμαντοπούλου, αλλά και ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με λίγα λόγια, επανάσταση με τα λεφτά των φορολογουμένων, υπουργική έγκριση, και με την άδεια της... αστυνομίας.

Πρέπει να έχουν και βήμα λόγου και τα άκρα... Δηλαδή, οι servers θα φιλοξενήσουν και ακροδεξιές αντίστοιχες σελίδες; Αν τόσο πολύ νοιάζονται για την ελευθερία του λόγου, υπάρχουν απόψεις που αν τις διατυπώσεις δημόσια, πηγαίνεις φυλακή, σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Να έρθουν όλοι αυτοί να ζητήσουν ψηφιακή φιλοξενία από το ΕΜΠ; Να μια πραγματική πρόκληση!

Δεν θέλω να κλείσει το Indymedia, να υπάρχει, να το καμαρώνουμε, αφού το πληρώνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: