Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Για το κοινό άρθρο των Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδου, Γ. Ραγκούση

Διάβασα το περίφημο άρθρο - παρέμβαση τριών στελεχών της παρούσας κυβέρνησης, όχι πολύ προσεκτικά. Η καταραμένη κρίση ανάγκασε τους πολιτικούς μας, να πουν μερικές αλήθειες: πολλές διεκδικήσεις επαγγελματικών κλάδων, οι οποίες εξασφάλισαν σημαντικά οφέλη για τα μέλη τους, υπονομεύοντας το μέλλον της χώρας. Δυστυχώς κάποιες κατακτήσεις, συντεχνιών με πολιτικό έρεισμα, συνέβαλαν στο σημερινό χάλι.

Στην τρελή εποχή που ζούμε, οι πολιτικοί το μόνο που κάνουν είναι να αρθρογραφούν και να διαπιστώνουν. Αλήθεια, ποια ήταν η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια; Προσπάθησαν να νουθετήσουν τους πολίτες, διακινδυνεύοντας να γίνουν δυσάρεστοι; Ήρθαν σε ρήξη με ασχημονούντες συνδικαλιστές; Ή μήπως ζύγιζαν τα πολιτικά οφέλη και είτε "συμπαραστέκονταν", είτε σιωπούσαν βολικά; Μη ξεχνάμε και τους συνδικαλιστές που εξαργύρωσαν τους αγώνες τους με βουλευτικά έδρανα.Με λίγα λόγια, ωφελήθηκαν από αυτά που σήμερα κατακεραυνώνουν.

Ας αφήσουν τη συγγραφή άρθρων στους αρθρογράφους και ας κοιτάξουν να δουν τι μπορεί να σωθεί από τη χώρα. Γιατί έως τώρα, έχουν στηρίξει την επιβίωση της χώρας στις πλάτες των μισθωτών και συνταξιούχων, τους οποίους απομυζούν με φόρους και περικοπές.

Κορυφαίο απόσπασμα: " Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!" Λέτε ο κος Ραγκούσης να είναι ο επόμενος Morpheus, η κα Διαμαντοπούλου, η Trinity και ο κος Λοβέρδος, ο Neo;

Δεν υπάρχουν σχόλια: