Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

...στην κόλαση της πολιτικής ορθότητας

Οι δηλώσεις του κυρίου Καρυπίδη, που σχετίζει μεταξύ άλλων το όνομα του διαδόχου της ΕΡΤ με τους Εβραίους μάλλον θα του κοστίσουν την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διεκδίκηση της θέσης του περιφερειάρχη. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έγινε παγκοσμίως γνωστός, αφού απασχόλησε μέχρι και το περίφημο American Jewish Commity!

Κανονικά ανάλογα θέματα έπρεπε να τα λύνει το εκλογικό σώμα. Οι ψηφοφόροι αφού γνωρίζουν τι πιστεύει, ή έστω τι ισχυρίζεται ο υποψήφιος, θα έπρεπε να τον καταδικάζουν με την ψήφο τους. Οι ισχυρισμοί του συγκεκριμένου υποψηφίου μπορεί να είναι βλακώδεις, αλλά δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα. Η κρίση των πολιτών πρέπει να προστατεύει το πολίτευμα, και κανείς άλλος.

Πρέπει να καταδικαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του κυρίου Καρυπίδη. Όχι βέβαια, αν και η προχειρότητα που επιδείκνυε, επιλέγοντας ένα υποψήφιο, χωρίς να γνωρίζει τα πιστεύω του, είναι ανεπίτρεπτη για κόμμα που φιλοδοξεί να λάβει τις τύχες τις χώρας.

Παρ' όλα αυτά, αισθάνομαι χαιρεκακία, για τη διεθνή διαπόμπευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Φίλοι αριστεροί, καλώς ήρθατε στην κόλαση της πολιτικής ορθότητας. Αν όλα αυτά τα έλεγε πολιτικός αντίπαλός σας, θα ήταν όλη η ηγεσία της Αριστεράς στα κάγκελα και όχι μόνο μεταφορικά. Οι κατηγορίες που σας προσάπτουν, τις έχετε εκτοξεύσει κατά κόρον. Ας γίνει το πάθημά σας, μάθημα.

Πιστεύω στην ελευθερία έκφρασης όλων των απόψεων. Εννοείται δεν θεωρώ ως έκφραση απόψεων, ας πούμε την συκοφαντία ή την προτροπή σε βίαιες πράξεις. Είμαι κατά τις πολιτικής ορθότητας, η οποία πιστεύω βλάπτει μεσοπρόθεσμα, τόσο τα θύματα όσο και τους θύτες της. 

Αρχίζω να εμφανίζω σημάδια δυσανεξίας απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας. Μέχρι μερικά χρόνια πριν με διασκέδαζαν, πλέον με εκνευρίζουν. Λες και χρειαζόμαστε εξωτερική βοήθεια για να καταστρέψουμε τη χώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: