Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Άνεμος εξυγίανσης στο ποδόσφαιρο!

 Νιώσατε το φρέσκο αεράκι που φύσηξε στην Τούμπα; Α, κακώς! Η εποχή της παράγκας πέρασε, και το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε φάση εξυγίανσης.

Είναι από τις φορές που μια αποτυχία του Ολυμπιακού δεν με στεναχωρεί. Ναι ο τρόπος που επιτίθεται η ομάδα είναι απλά τραγικός, ενώ η έλλειψη ενός παίκτη που θα μετατρέπει τη μισή ευκαιρία σε γκολ είναι φανερή σε ενοχλητικό βαθμό.

Γέλασα με την ψυχή μου, με τις διαρκείς πτώσεις των παικτών του ΠΑΟΚ μετά το γκολ. Βρε παλικάρια, παίζετε στο φρούριό σας, προηγείστε, και κάνετε καθυστερήσεις από το 45; Οι εκδηλώσεις ΠΑΟΚφροσύνης είναι το κάτι άλλο: γελάω με αυτό το Στοχ, που τον πληρώνουν οι Τούρκοι για να μην παίζει στην ομάδα τους, και που όσο μπάλα ξέρει, τόσο μυαλό του λείπει. Ή με τον άλλο, που θέλει να γίνει ΠΑΟΚάρχης και διάδοχος του Γκαρσία, μόνο στο λαϊκισμό, γιατί η διαφορά σε ποδοσφαιρικό ταλέντο είναι χαώδης.

Το μεγαλύτερο αστείο είναι οι σταυροφόροι της εξυγίανσης. Καραγκιοζιλίκια σαν το χθεσινό, αποδεικνύουν ότι κανένας δεν θέλει να διορθωθούν τα στραβά του ποδοσφαίρου. Απλά να πάρουν τον έλεγχο του παρασκηνίου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουν για παίκτες και προπονητές.

Βέβαια τα σπασμένα θα τα πληρώσουν η πλειονότητα αυτών που απλά αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Οι κανίβαλοι που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό, θα αρχίσουν να σχεδιάζουν την εκδίκησή τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους οπαδούς και την ομάδα. Και όσοι γίνουν μάρτυρες ή ακόμα χειρότερα θύματα της δράσης τους θα αναρωτιούνται: " Τι δουλειά έχω με αυτούς τους κάφρους; Μήπως είμαι κορόιδο που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο;" Ήδη ξεκίνησαν το "θεάρεστο" έργο τους, από την καφετέρια του Τζαβέλα.

Αναμένεται συνέχεια, στις οθόνες, στους δρόμους και στα γήπεδα. Μην περιμένετε να γίνει κάτι: όσοι προσπάθησαν να τα βάλουν με την καφρίλα, έχασαν. Η εκμετάλλευση των χαχόλων απλά είναι φθηνότερη και πιο αποδοτική. Απλά όσοι δεν είναι κάφροι, να ευχόμαστε να μη βρεθούμε την λάθος ώρα στο λάθος σημείο.

Υ.Γ. Ι Ο Κατσουράνης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα ήθελα όμως να τον δω να φορά την ερυθρόλευκη, ούτε ακόμα και στην καλύτερη φάση της καριέρας του.

Υ.Γ. ΙΙ Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους έλληνες ποδοσφαιριστές. Από τις χθεσινές δηλώσεις του, βλέπουμε ότι είναι κύριος, και οι σοβαροί φίλοι του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν αυτόν ίνδαλμα.

Υ.Γ. ΙΙΙ Παιχταράς ο Αθανασιάδης. Τα γκολ του έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ και όχι τις οπαδικές του εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: