Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η δυστυχία του "Μεσαίου" χώρου...

 Στην Ελλάδα, η Αριστερά κρατά το Πολιτικό Ορθόμετρο και έχει τη Μεζούρα της Δημοκρατικότητας. Είτε ανήκεις σε αυτή, είτε πρέπει να αποδεχθείς τη ρετσινιά του φασίστα.

Για να αποφύγεις τις περιπέτειες μπορείς να ενταχθείς σε μια από τις τέσσερις version της θρυλικιάς ΠΑΣΟΚούρας. Και απαριθμώ:


  1.     ΣΥΡΙΖΑ: το κλασικό ΠΑΣΟΚ του 1981 - 1989, χωρίς Ανδρέα (αν και ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί)
  2.     ΔΗΜΑΡ: Σημιτερό, προοδευτικό ΠΑΣΟΚ του 1993 - 2004
  3.     ΠΟΤΑΜΙ: ΠΑΣΟΚ the hipster edition
  4.     ΠΑΣΟΚ: ΠΑΣΟΚ Mobile version (ελαφρύ με χαμηλά ποσοστά)

Αν τώρα επιμένεις να μην ασπαστείς τη θρησκεία της Αριστεράς, έχεις πρόβλημα. Υπάρχουν δυστυχισμένοι άνθρωποι, που τα μόνα τους εφόδια, είναι το γαλάζιο αίμα και το όνομα βαρύ σαν ιστορία. Είναι αναγκασμένοι να πορεύονται με τα ψηφαλάκια, που τους χαρίζουν τα εφόδια, ενώ θα έδιναν τα πάντα για να είναι στελέχη, κάποιας ΠΑΣΟΚούρας.

Προσπαθούν όμως, να φέρουν τους πολιτικούς φορείς στους οποίους κληρονόμησαν αξιώματα, πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚικό Ιδεώδες. Μετρούν τους εαυτούς τους, μέρα και νύχτα με την Μεζούρα και το Ορθόμετρο. Βέβαια, οι κατέχοντες των εν λόγω οργάνων, δεν θα τους κρίνουν ποτέ επαρκείς.

Αγωνίζονται με νύχια και με δόντια. Παριστάνουν τους διεθνιστές, υιοθετώντας το φαλιρισμένο και πανευρωπαϊκά απαξιωμένο ιδεολόγημα του Πολύπολιτισμού. Ταυτίζουν τον Πατριωτισμό, με κουτοπόνηρο τρόπο με το φασισμό. Και εννοείται είναι υπέρ της αθρόας λαθρομετανάστευσης με ανθρωπιστικά προσχήματα (εκεί έχει ψωμί για τους πονηρούληδες πολιτικάντηδες....)

Αφού δεν μπορούν να είναι Αριστεροί, παριστάνουν τους Κεντρώους. Είναι μεγάλη η δυστυχία τους αλλά δεν μπορώ να τους συμπονέσω. Ρήμαξαν την χώρα, σε αγαστή συνεργασία με τα αριστερά ινδάλματά τους, και πολεμούν για την διαιώνιση όλων των στραβών του τόπου μας. Το μόνο που αξίζουν είναι η περιφρόνησή μας.Και ας τους ανεχθήκαμε, γιατί ήταν λιγότερο χειρότεροι από τους άλλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: