Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ο Χίτλερ διέφυγε από τη Σάμο στα... Κανάρια Νησιά!

Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε! Σύμφωνα με έγκυρα site που δημοσιογραφούν μέσω google translate, ο Χίτλερ το 1945 δεν αυτοκτόνησε στο Βερολίνο. Αντίθετα, διέφυγε πηγαίνοντας στην Σάμο (!) και από εκεί στα... Κανάρια Νησιά! Λογικότατη διαδρομή, δεν συμφωνείτε;

Κατ' αρχήν, η θεωρία ότι ο Χίτλερ δραπέτευσε από το Βερολίνο και κατέληξε στην Αργεντινή, δεν είναι καινούργια. Φέτος, το History Channel, πρόβαλε το ντοκιμαντέρ Hunting Hilter, όπου πρώην στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πράκτορες, επιχειρούν να αποδείξουν ότι η συγκεκριμένη θεωρία έχει βάση.

Η συγκεκριμένη σειρά έχει ενδιαφέρον, την παρακολούθησα ευχάριστα και θυμίζει αστυνομικό θρίλερ. Τα στοιχεία και τα επιχειρήματα που παρουσιάζει, προσωπικά με έπεισαν, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της απόδρασης του Χίτλερ στην Αργεντινή. Κάποιες υπερβολές στο τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Που κολλάει η Σάμος; Στην υποτιθέμενη διαδρομή του Χίτλερ προς την Αργεντινή, η σειρά παρουσιάζει στοιχεία, ότι ο γερμανός δικτάτορας κρύφτηκε σε κάποιο μοναστήρι στη Σάμο. Μόνο που δεν αναφέρεται στο ελληνικό νησί, αλλά σε περιοχή της Ισπανίας με το όνομα αυτό!

Οι δημοσιογράφοι που "ανέβασαν" τα κείμενα αυτά, είδαν τη λέξη "Samos" και υπέθεσαν ότι ο Χίτλερ πέρασε από τα μέρη μας. Δεν τους προβλημάτισε ότι μια τέτοια διαδρομή είναι εντελώς... παράλογη! Λες και ήταν δύσκολο, να κάνουν μια μικρή έρευνα, πριν δημοσιεύσουν το κείμενο!

Κάτι τέτοια περιστατικά, με κάνουν πολύ επιφυλακτικό απέναντι σε αυτά που διαβάζω στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, η διασταύρωση των πληροφοριών είναι επίσης εύκολη, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Ας ξετρυπώνουμε λοιπών τις φιδιές του διαδικτύου, για να έχουμε καλύτερη πληροφόρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: