Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η κασέτα με το Suffragette City

Πριν πολλά - πολλά χρόνια, τότε που δεν υπήρχαν τα CD-R και τα Mp3, "γράφαμε" κασέτες. Δεν ήταν μια διαδικασία που γίνονταν εύκολα και γρήγορα, οπότε συνήθως έπρεπε να συντρέχει κάποιος λόγος: ένα επερχόμενο πάρτι, κάποια κοπέλα που θα θέλαμε να γοητεύσουμε, είτε να προσυλητήσουμε κάποιο φίλο στα μουσικά μας γούστα.

Πριν 25 χρόνια ακριβώς, ένας συμφοιτητής μου, ο Βασίλης* αποφάσισε να διευρύνει τα μουσικά μου γούστα ετοιμάζοντας μια τέτοια κασέτα. Έβαλε λοιπόν, τραγούδια από Joy Division, Manfrent Man, Arthur Brown, Afrodite's Child και David Bowie. Η επιλογή των συγκροτημάτων ήταν μάλλον παράξενη.

Η επιτυχία της κασέτας ήταν μερική: από την κασέτα αυτή έμαθα τους Joy Division που παραμένουν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα/καλλιτέχνες εκτός των δικών μου μουσικών χορικών υδάτων (Heavy Metal δηλαδή!).

Το τραγούδι που είχε επιλέξει ο Βασίλης, από David Bowie ήταν το "Suffragette City" από το  "The Rise and Fall of Ziggy Stardust". Αυτή η ανάρτηση είναι ο δικός μου φόρος τιμής στο μεγάλο καλλιτέχνη, που μας άφησε σήμερα. Αντίο και ευχαριστώ για τη μουσική, κύριε Bowie!


*Βασίλη χαθήκαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: