Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Για το νέο Ελληνικό θαύμα

Το ερώτημα των ημερών, αλλά και των δύσκολων χρόνων που έρχονται, πρέπει να είναι πάνω από όλα, τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Αυτό βέβαια δεν συνεπάγεται, ότι δεν πρέπει να εξετάσουμε τα λάθη του παρελθόντος, και να τιμωρήσουμε τους ενόχους...

Δεν πιστεύω σε δίπολα (πχ σοσιαλισμός - καπιταλισμός), δεν πιστεύω και στο αλάθητο καμίας ιδεολογίας. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα, είτε Γερμανία, είτε Κίνα. Γιατί να μην έχουμε τα καλά και από τα δύο συστήματα;

Από την ανεξαρτησία μας και μετά, πάμε να φορέσουμε ξένο κουστούμι. Να γίνουμε Γερμανοί, Εγγλέζοι, Ρώσοι, Αμερικάνοι και δεν ξέρω 'γω τι. Και είναι και ένας από τους λόγους που βλέπουμε το κράτος ως δυνάστη. Ένα κράτος, που στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τους λίγους, ενώ χρησιμοποιείται και την υπεξαίρεση ψήφων και συνειδήσεων.

Χρειαζόμαστε ελευθερία, να μας λύσουν τα χέρια. Δεν χρειαζόμαστε ατιμωρησία, χρειαζόμαστε ισότητα απέναντι στο νόμο. Δεν μας ταιριάζει η ισοπέδωση και η ομοιομορφία, θέλουμε όλοι να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες.

Από 'κει και πέρα, ας προβληματιστούμε, από την επιτυχία των αδελφών μας, στο εξωτερικό. Ποια ελαττώματά, μας κάνουν δυνάστες των εαυτών μας.

Με τον Απόλλωνα και Διόνυσο, στη καρδιά και στο μυαλό, γουστάρω να ανοίξουμε το δικό μας χρόνο, και να κάνουμε όλους αυτούς που μας λοιδορούν, και μας βρίζουν, να μας κοιτούν με ορθάνοικτό το στόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: